Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
114 111 107 115

Mittfältare
105 112 108 120

Forwards
118 122

Ersättare
102 106 109 116
119 124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
121
Matchfakta
LFC   DIF
1  0
(0-0, 1-0)

Varningar, LFC:
Varningar, DIF:
Publik: 441
Domare: Susanne Borg Pilhamre

Första halvlek
Inga händelser

Andra halvlek
45.00 Byte LFC Ut Petra Larsson, In Mariann Gajhede Knudsen
45.00 Byte LFC Ut Josefin Alfsson, In Elin Borg
66.41 1-0 Jessica Samuelsson
68.40 Byte DIF Ut Alexandra Höglund, In Isabell Hammarbäck
79.59 Byte DIF Ut Matilda Rosqvist, In Natalie Kickne
86.29 Byte LFC Ut Kosovare Asllani, In Lisa Klinga
LFC - DIF DFF 2011 Kramkalas
Foto: Filip Oskarsson

Andra raka segern!

Linköpings FC tog sin andra raka seger i Damallsvenskan när Djurgården besegrades med 1-0 hemma på Folkungavallen. Segermålet var dessutom riktigt snyggt signerat Jessica Samuelsson som sköt från distans rakt upp i krysset!

Linköpings FC tog emot Djurgårdens IF DFF under tisdagskvällen för tätt drabbning mellan två lag som har öppnat säsongen på ett stabilt sätt. För Linköpings del var det första ”riktiga” hemmamatchen då Folkungavallen var spelplats för tisdagens drabbning. Linköping kom till matchen med en seger i ryggen medan Djurgården kom till spel med en förlust i senaste omgången då de föll mot Umeå med 2-1.

Linköping skapade matchens två första målchanser när Linda Sällström respektive Louise ”Lollo” Fors var framme och sköt från nära håll men utan att lyckas spräcka nollan för Djurgårdens målvakt Gudbjörg Gunnarsdottir. Efter den positiva starten med två bra lägen fick LFC det tyngre och Djurgården fick igång sitt anfallsspel. Efter tio minuter var det riktigt nära att Sofia Lundgren fick släppa en boll bakom sig men Matilda Rosqvists skott från nära håll gick i målburen och LFC höll fortfarande tätt längst bak. Djurgården fortsatte skapa chanser och Emma Lund hade två bra skott på mål inom loppet av en halvminut efter en dryg halvtimme av matchen.

LFC fick sedan chansen att göra mål precis i slutet av den första halvleken men avslutet från Kathryn Gill från nära håll hamnade hos Gunnarsdottir och matchen var alltjämt lika när de båda lagen gick av planen för pausvila.

Linköping gjorde två byten i paus vilket innebar att Josefin Alfsson och Petra Larsson fick lämna plats åt Elin Borg och Mariann Gajhede Knudsen som båda gjorde debut i damallsvenskan för Linköpings räkning. Linköping öppnade piggt i den andra halvleken och bjöd på bättre fotboll än i den första halvleken. Efter sex minuter fick LFC en straff varpå Louise Fors klev fram till straffpunkten. Men istället för ett ledningsmål för hemmalaget fick vi se en räddning från Gunnarsdottir när Louise sköt mitt på Djurgårdens målvakt. Två minuter senare var Kosovare Asllani framme i ett bra läge men återigen räddade Gunnarsdottir.

Linköping trummade på och känslan som låg i luften var att nollan skulle spräckas för eller senare. Det tog drygt tjugo minuter in i andra halvlek innan matchens första mål föll på Folkungavallen. Jessica Samuelsson satsade från distans och bollen seglade upp i krysset, mycket snyggt från Linköpings unge vänsterback. LFC kontrollerade sedan händelserna i matchen och var det hetare laget under större delen av andra halvlek. Djurgården fick ett jätteläge att kvittera med två minut kvar av ordinarie tid när Reneé Slegers kom fri men Sofia Lundgren räddade och stod för en otroligt viktig räddning. Linköping höll ut och tog en väldigt viktig seger hemma på Folkungavallen inför 441 personer.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:

- Vi gör ingen bra första halvlek. Det hackar i spelet och vi får inte igång något bra passningsspel. Sen blir det bättre i andra halvlek och vi spelar okej. Vi gör ett väldigt vackert mål när Jessica får på en bra träff från distans. Sen krigar vi oss till tre poäng i den här matchen och det är bra för moralen med krigarsegrar.

- Sofia gör det bra i målet och är stabil när det bränner till mot slutet. Mariann och Elin klarade sig jättebra när de kom in till den andra halvleken.

2011-04-26 20:55

Skrivet av: Gustaf Pettersson