Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
102

Backar
121 111 107 115

Mittfältare
112 106 105 108 120

Forwards
118

Ersättare
109 114 116 119
124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
101 113
Matchfakta
MFF   LFC
3  1
(1-1, 2-0)

Varningar, MFF:
Varningar, LFC: 1
Publik: 775
Domare: Jenny Palmqvist

Första halvlek
19.57 0-1 Kosovare Asllani (Petra Larsson)
21.00 1-1 Manon Melis (Lina Nilsson)

Andra halvlek
45.00 Byte Ldb Ut Elin Rubensson, In Annika Kukkonen
55.13 2-1 Manon Melis (Nilla Fischer)
68.19 Byte LFC Ut Petra Larsson, In Lisa Klinga
71.36 3-1 Annika Kukkonen (Lina Nilsson)
75.37 Byte LFC Ut Maja Krantz, In Ida Brännström
Malmö-LFC 2011-05-03 Mariann Gajhede
Foto: Filip Oskarsson

Förlust pÄ Malmö IP

Linköpings FC förlorade med 3-1 mot Ldb Malmö FC under tisdagskvÀllen. Efter en oavgjord första halvlek gjorde Malmö ett ryck och LFC kom inte tillbaka efter det. Stor segerorganisatör för Malmö var fjolÄrets skyttedrottning Manon Melis som stod för tvÄ mÄl i matchen.

Linköpings FC ställdes mot Ldb FC Malmö på Malmö IP under tisdagskvällen i en tidig toppmatch i Damallsvenskan. Båda lagen stod på nio poäng innan matchen och hade således chans på att ta över serieledningen. Linköpings målvakt Sofia Lundgren fick lämna in handduken innan match vilket innebar att Maria Cederholm fick kliva in mellan stolparna och göra sin första match i Damallsvenskan för säsongen.

Matchen började trevande från båda lagen med ett visst övertag för Malmö som stod för ett bra kortpassningsspel medan Linköping spelade mer långbollar upp mot anfallet. Efter en kvart fick LFC sin första målchans när Linda Sällström tog ett avslut utanför straffområdet som letade sig över ribban. Malmö hade det mesta spelmässigt under inledningen av den första halvleken dock utan att skapa några farliga målchanser, det var istället LFC som hade de bästa chanserna i den första halvleken. Efter tjugo minuter kom matchens första mål, när gästerna Linköping tog ledningen. Petra Larsson slog en välriktad frispark som Kosovare Asllani nickade från nära håll i straffområdet.
 

 Målskytten Kosovare Asllani
 


Minuten senare kvitterade hemmalaget när Manon Melis tog ner en boll som stack iväg från hennes fot och ställde Maria Cederholm som var på väg ut mot bollen. Efter mål tappade Malmö sitt spel och Linköping fick mer och mer av spelet i den första halvleken. Men trots att LFC höjde sig offensivt fick inte gästerna in något mer mål i den första halvleken.

Till den andra halvleken kom Malmö ut starkt och bjöd på samma spel de som de hade i början av den första halvleken. Linköping körde fast och hade svårt att skapa konkreta målchanser och började dessutom slarva i passningsspel vilket gav chanser till Malmö. Efter åtta minuter i matchens andra halva var Malmös skyttedrottning Manon Melis återigen framme och gav ledningen till hemmalaget med ett skott från straffområdeskanten. Malmö fortsatte på den inslagna vägen och fortsatte att spela en bra fotboll och gav inte några ytor för Linköping att jobba på. LFC flyttade fram laget efter Malmös ledningsmål och när gästerna fick chanser att hota slutade det allt som oftast med en bortslagen passning.

Malmö utökade sedan sin ledning till 3-1 när Annika Kukkonen fick på en praktträff, en boll Maria Cederholm var på men inte lyckades att styra utanför stolpen. Linköping försökte hota i slutet av matchen men Malmö stod upp väldigt bra i sitt defensiva spel och LFC kom inte närmare Malmö ikväll. Därmed tog Ldb Malmö FC klivet upp i serieledning.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:
- Första halvleken är vi totalt nöjda med. De står mest och rullar boll framför oss. Nästan allt spel får de när vi tappar bollen i dåliga lägen och de kan utnyttja det.

- För att de ska bli riktigt i vårt spel bra så får vi inte välja så dåliga beslut. Men när vi har perioder som vi har flera passningar i rad och kommer med mycket folk då har vi också ganska lätt att skapa chanser.

- Ska vi slå de här lagen som Malmö så får vi inte bjuda på dem så här mycket chanser som vi bjuder på. Om man tittar på deras spel så bjuder de inte oss på något och utnyttjar när vi bjuder de på chanser.

2011-05-03 21:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson