Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 115

Mittfältare
112 106 108 109

Forwards
118 105

Ersättare
102 114 116 119
120 124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
122
Matchfakta
HIF   LFC
0  0
(0-0, 0-0)

Varningar, HIF:
Varningar, LFC:
Publik: 1027
Domare: Paula Thörn

Första halvleken
Inga händelser

Andra halvlek
61.40 Byte LFC Ut Maja Krantz, In Ingrid Schjelderup
69.08 Byte LFC Ut Lisa Klinga, in Ida Brännström
70.37 Byte HIF DFF Ut Lina Larsson, In Helen Nottebrock
79.24 Byte HIF DFF Ut Mami Yamaguchi, In Katrine Petrous
Hammarby - LFC 2011
Foto: Filip Oskarsson

MÄllöst pÄ Kanalplan

Linköping Äkte till Stockholm och matchen mot Hammarby med en bra chans till seger. Men trots övertag i chanser lyckades inte LFC sprÀcka nollan och matchen slutade oavgjort, 0-0.

Linköpings FC åkte till Stockholm och Kanalplan för att möta Hammarby i den sjätte omgången av Damallsvenskan. LFC gjorde en ändring i startelvan jämfört med matchen mot Djurgården då Lisa Klinga startade till vänster på mittfältet istället för Elin Borg som fick inleda matchen på bänken. Matchen inledning var trevande och de båda lagen kände på varandra. Matchen första chans skott på mål kom efter tre minuter när LFC bekantingen Jessy Sharro avlossade ett skott från distans som Sofia Lundgren räddade. Nästa skott kom även det från Hammarby när Magdalena Ericsson sköt strax utanför straffområdet men återigen räddade Sofia Lundgren.

Linköping första skott på mål kom två minuter senare när Maja Krantz sköt från långt håll, ett skott som letade sig hela vägen till Hammarbys målvakt Minna Meriluoto. Minuten senare var Charlotte Rohlin framme på en frispark och fick i väg ett avslut mot mål men Meriluoto i Hammarbys målbur räddade och styrde ut bollen till hörna. Hammarby skapade en chans strax därefter när Lina Persson sköt ett skott som Lundgren räddade.

Sen följde en period där LFC skapade flera chanser, bland annat hade Louise Fors två skott varav ett var i straffområdet men LFC fick inte hål på Meriluoto. Linköping låg på och skapade chanser men hade problem i det offensiva spelet och fick inte in bollen. Närmast var Mariann Gajhede Knudsen som sköt i målramen strax innan halvtidsvilan.

Den andra halvleken var chansfattig till en början och varken Hammarby eller Linköping skapade några heta chanser i inledningen av den andra halvleken. LFC gjorde ett byte en kvart in i andra då Maja Krantz ersattes av Ingrid Schjelderup. LFC var laget som började skapa chanser i den andra halvleken och de kom ännu en period där Linköping skapade flera bra chanser på rad. Först var Petra Larsson framme med ett bra skott, en chans som följdes av ett skott från Louise Fors men trots bra chanser från gästerna var Hammarbys nolla fortfarande intakt.

Linda Sällström och Kosovare Asllani hade sedan varsin bra chans men då stod återigen Minoluoto i vägen för Linköpings offensiva spelare. Tiden rann i väg allt fortare och med tio minuter kvar var matchen alltjämt mållös. Hammarby skapade sin enda målchans i den andra halvleken med fem minuter kvar men Sofia Lundgren räddade skottet. LFC fick matchens sista chans när Petra Larsson sköt från distans på tilläggstid men utan att göra mål och matchen slutade 0-0.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:

- Spelmässigt är vi bra och vi skapar mängder av målchanser. Vi har fjorton, femton avslut men det är så att vi inte har kvalité nog att vinna matchen. Med bättre självförtroende så vinner vi en sådan här match med fyra, fem mål.

- Spelmässigt är det den bästa matchen på länge. Men har man spelat utan självförtroende ett tag märks det i avsluten, att man inte är tillräckligt bestämd i de momenten.

- Vårt passningsspel kom upp i en bra nivå idag vilket gör att vi kan föra matchen och att vi får med spelare i vårt anfallsspel. När får vi med fler spelare kan vi anfalla på fler sätt och inte bara anfall genom kontringar.

2011-05-10 21:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson