Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
120 111 107 115

Mittfältare
108 106 112 105 25

Forwards
118

Ersättare
102 109 114 116
119 124

Spelade ej/ skadade/sjuka
121 113
122
Matchfakta
DGOIF   LFC
0  1
(0-1, 0-0)

Varningar, DGOIF: 2
Varningar, LFC:
Publik: 448
Domare: Lena Arwedahl

Första halvlek
42.54 0-1 Louise Fors (straff)

Andra halvleken
45.00 Byte LFC Ut Jonna Andersson, In Ida Brännström
52.57 Byte DAL Ut Emelie Johansson, In Mimmi Löfwenius
65.09 Byte LFC Ut Jessica Samuelsson, In Elin Borg
68.53 Byte DAL Ut Frida Persson, In Linda Westberg
75.18 Byte LFC Ut Petra Larsson, In Lisa Klinga
80.29 Byte DAL Ut Alexandra Larsson, In Jessica Jansson
Dalsjöfors-LFC 2011 Louise Fors och Nora Holstad
Foto: Filip Oskarsson

Uddamålsseger för LFC

Linköpings FC besegrade nykomlingen Dalsjöfors GOIF med 0-1 på Borås Arena under eftermiddagen. LFC skapade mängder av chanser men lyckades bara göra ett mål genom Louise Fors på straff.

Linköpings FC åkte ner till Borås Arena för att ställas mot nykomlingen och jumbon Dalsjöfors GOIF. Maja Krantz var inte med i eftermiddagens match och ersattes av Ingrid Schjelderup.

Efter två minuter skapade Linköpings första målchans när Louise Fors sköt ett skott som gick utanför målramen. Två minuter senare fick Dalsjöfors ett jätteläge att ta ledningen när de tilldömdes en straff. Men straffen från Alexandra Singer gick utanför. Linköping tog över matchen och skapade chans efter chans men lyckades inte få in bollen bakom Dalsjöfors målvakt Fia Löfdahl. Jonna Andersson hade ett skott i målställningen efter halva den första halvleken. Dalsjöfors hade stora problem att skapa chanser och det var i stort sett bara Linköping som gick framåt och som skapade chanser.

Med sex minuter kvar av den första halvleken fick LFC en straff och därmed ett gyllene tillfälle att ta ledningen i matchen. Men straffen från Kosovare Asllani räddades av Fia Löfdahl och LFC fick kriga vidare för ett ledningsmål. Tre minuter senare tilldömdes Linköping ännu en straff och den här gången kom ledningsmålet för gästerna. Louise Fors klev fram till straffpunkten och satte bollen i nät – ledning för Linköping bara minuterna innan halvtidsvila.
 

 - Louise Fors - matchens enda målskytt. 
 
Linköping passade på att göra ett byte direkt i början på den andra halvleken när Jonna Andersson klev av och ersattes av Ida Brännström. Precis som i den första halvleken var det Linköping som gick framåt och Dalsjöfors fick inrikta sig på att enbart spela försvarsspel. Men trots att ett massivt övertag i chanser för Linköping så lyckades de inte få in bollen bakom Dalsjöfors målvakt. Ineffektiviteten som har varit Linköpings stora problem i början av säsongen höll i sig under matchen, gästerna hade nämligen tolv skott på mål i matchen men trots en uppsjö av chanserna förblev den andra halvleken mållös. Dalsjöfors målvakt Fia Löfdahl stod för en bra match och stod för ett par riktigt bra räddningar. Linköping tog tre poäng med sig hem till Linköping och närmade sig toppen genom segern.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:

- Att det absolut viktigaste var segern och den tog vi. I andra halvlek har vi många avslut men lyckas inte göra mål.

- De som är väldigt tydligt är att vi är ett lag som är väldigt pressade att vinna och gör misstag därefter. Det är klart att vi vill vara bättre än vad vi var idag.

- Deras målvakt är bra och gör flera jättebra räddningar och gör en bland annat en jätteräddning på Marianns närskott där hon gör en enhandsräddning av högsta klass.

2011-05-21 17:25

Skrivet av: Gustaf Pettersson