Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 115

Mittfältare
109 106 105 112 108

Forwards
118

Ersättare
102 114 116 119
120 124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
122
Matchfakta
LFC   KG
0  0
(0-0, 0-0)

Varningar, LFC:
Varningar, KG:
Publik: 678
Domare: Linn Andersson

Första halvlek
Inga händelser

Andra halvlek
59.40 Byte LFC Ut Linda Sällström, In Ingrid Schjelderup
67.21 Byte KGFC Ut Marlene Sjöberg, In Jenny Hallstenson
72.23 Byte KGFC Ut Sara Lindén, In Olivia Schough
78.36 Byte LFC Ut Lisa Klinga, In Jonna Andersson
84.06 Byte KGFC Ut Lisa Ek, In Amanda Edgren
LFC-Göteborg 2011 Jessica Samuelsson
Foto: Filip Oskarsson

Bra fotbollsunderhållning på Folkungvallen

Linköping och Göteborg bjöd upp ordentligt på Folkungavallen under söndagseftermiddagen. De 676 åskådarna som hade letat sig till matchen fick se en riktigt bra fotbollsmatch mellan två lag som ville spela fotboll. Den enda som saknades i matchen var mål då matchen slutade 0-0.

Linköpings FC gästades av Kopparbergs/Göteborg FC under söndagseftermiddagen på Folkungavallen i den sista hemmamatchen innan VM-uppehållet. LFC som under en tid har haft en formsvacka startade matchen på ett bra sätt och redan från start hade matchen ett bra underhållningsvärde. Göteborg var med på noterna redan från start och bjöd upp till en riktigt bra fotbollsmatch.

Linköpings första målchans kom efter tretton minuter när vindsnabbe forwarden Linda Sällström tog en väl avvägd djupledslöpning innan hon fick bollen från Kosovare Asllani och sköt, dock var avslutet tamt från Sällströms sida. Tre minuter senare fick Göteborg en väldigt bra målchans när Lisa Dahlkvist sköt ett bra skott men Sofia Lundgren stod för en väldigt bra räddning och sedan kunde bollen rensas undan i andra läget. Chanser avlöpte varandra och två minuter efter Dahlkvists skott kom Linda Sällström i ännu ett bra läge men återigen var avslutet för dåligt och bollen gick långt utanför Kristian Hammarströms målstolpe.

Linköping var det lag som skapade flest målchanser och som hade trycket i det offensiva spelet. Lisa Klinga hotade ett par gånger på sin högerkant och visade att hon hör hemma i startelvan. Linda Sällström var ett ständigt hot med sin fart och hon fick ännu ett bra läge i den första halvleken efter en bra löpning i djupled men återigen hamnade bollen hos Kristin Hammarström, målvakt i Göteborg. Göteborg fick en bra möjlighet i slutet av första halvleken när Linnea Liljegärd fick en boll i straffområdet men mottagningen var inte av högsta klass och bollen rann ut över sidlinjen. Den första halvleken var en väldigt bra tillställning och slutade mållös.

Inledningen av den andra halvleken bjöd inte på lika stor underhållning som den första och matchbilden svängde från charmoffensiv till kamp från båda lagen. Göteborg fick den hetaste chansen efter tio minuter av andra halvlek när Sara Lindén fick bollen fri mot Sofia Lundgren, en batalj som vanns utav Lundgren som räddade avslutet från Lindén med en fotparad. Efter en kvart av andra halvlek började matchbilden återigen likna den som var i den första halvleken. Lisa Klinga stack fram och fick ett bra läge men avslutet fastnade på en back i Göteborg innan Ingrid Schjelderup fick bollen i andra läget och sköt utanför. Minuten efter stod Sofia Lundgren för ännu en svettig räddning när hon räddade en frispark som sköts av Catrine Johansson. Linköping fortsatte att spela en bra fotboll och skapade ytterligare ett par bra chanser men det blev inget mål från varken LFC eller Göteborg. En väldigt bra fotbollsmatch slutade 0-0 och LFC inkasserade en viktig poäng.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:

– Det är en jättebra match med två lag som verkligen spelar för att vinna matchen på ett offensivt sätt. Vi har lite fler riktigt heta chanser men de har boll lika mycket som vi. Som sagt, det var en riktigt bra match och det var ett stort fall framåt för oss genom vår prestation och gör vår bästa match på väldigt länge.

– Vi var mycket modigare i spelet och vi vågade spela till varandra lite snabbare och det är ett mantra som vi har pratat om länge. Men det är inte så lätt när självförtroendet sitter där och man blir lite orolig för att spela fel och då håller man i bollen lite för länge och då blir det fel åt det hållet istället.

– Vi pratade mycket innan om att vi ska försöka spela in bollen bakom deras mittfält och det är så vi får de flesta av våra lägen. Både ”Kosse” och ”Lollo” hittar in där och blir spelbara där och det är jag nöjd med.

2011-05-29 17:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson