Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
116 111 114 115

Mittfältare
108 112 105 106 109

Forwards
118

Ersättare
102 119
120 124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
107 113 121
122
Matchfakta
KIF   LFC
2  1
(0-1, 2-0)

Varningar, KIF:
Varningar, LFC:
Publik: 579
Domare: Sara Persson

Första halvlek
12.21 0-1 Jessica Samuelsson (Lisa Klinga)

Andra halvlek
60.14 Byte KIF Ut Sara Michel, In Kim Ekebom
73.49 Byte LFC Ut Lisa Klinga, In Ingrid Schjelderup
75.39 Byte KIF Ut Sanna Talonen, In Emelia Erixon
83.47 1-1 Emelia Erixon
87.42 2-1 Kim Ekebom
88.10 Byte LFC Ut Louise Fors, In Jonna Andersson
Hammarby - LFC 2011
Foto: Filip Oskarsson

TvÄ sena mÄl fÀllde LFC

Linköping förlorade den sista matchen innan uppehĂ„llet med 2-1 borta mot KIF Örebro efter tvĂ„ sena mĂ„l frĂ„n hemmalaget. MĂ„lskytt för LFC var Jessica Samuelsson som gjorde sitt andra mĂ„l för sĂ€songen.

Linköpings FC stĂ€lldes mot KIF Örebro under söndagseftermiddagen, den sista matchen för de bĂ„da lagen innan VM-uppehĂ„llet som stundar framöver. Lagen lĂ„g innan matchen pĂ„ samma poĂ€ng i tabellen sĂ„ det var en viktig kamp som utspelade sig pĂ„ Behrn Arena. Linköping skapade matchens första mĂ„lchans redan efter en minut nĂ€r Lisa Klinga sköt ett skott frĂ„n distans, ett skott som gick utanför. Strax dĂ€refter var Linda SĂ€llström framme och Ă€ven hon avlossade ett skott som gick utanför mĂ„lburen. Linköping skapade matchens första chanser och fick Ă€ven matchens första mĂ„l. Jessica Samuelsson sköt strax innanför straffomrĂ„deslinjen och bollen letade sig in i nĂ€t vilket betydde ledning för LFC och Jessicas andra mĂ„l i Damallsvenskan. Efter mĂ„let skapade inte speciellt mĂ„nga chanser utan publiken fick vĂ€nta tio minuter pĂ„ en riktigt bra mĂ„lchans och dĂ„ var det KIF Örebro som var nĂ€ra att kvittera men skottet frĂ„n Marina Pettersson Engström trĂ€ffade mĂ„lramen och LFC klarade sig undan frĂ„n ett baklĂ€ngesmĂ„l. Tio minuter senare vara Sara Michel framme men dĂ„ rĂ€ddade Sofia Lundgren. Örebro fortsatte sedan att skapa chanser halvleken ut men LFC höll tĂ€tt och var i ledning inför den andra halvleken.

I den andra halvleken fortsatte Örebro att skapa chanser mot Linköping men LFC lyckades hĂ„lla tĂ€tt och det var Linköping som dikterade villkoren. KIF Örebro fick mestadels halvchanser och det var aldrig riktigt farligt framĂ„t för hemmalaget och LFC spelade ett vĂ€ldigt stabilt försvarsspel. BĂ„de LFC och Örebro gjorde byten och för Örebro skulle det visa sig vara tvĂ„ lyckade byten. Emelia Erixon och Kim Ekebom kom in pĂ„ planen i den andra halvleken och bĂ„da tvĂ„ spelade avgörande roller för hĂ€ndelseförloppet i andra halvlek. Först kvitterade Emelia Erixon nĂ€r det var sex minuter kvar av ordinarie tid. Fyra minuter senare klev Kim Ekebom in i handlingarna och gav KIF Örebro ledningen med tvĂ„ minuter kvar av ordinarie tid. LFC försökte Ă„stadkomma en kvittering i slutet men lyckades göra nĂ„got mer mĂ„l pĂ„ Örebro.

TrÀnarkommentarer Jörgen Petersson:
- I Sextio minuter spelar vi jÀttebra och det Àr vi som bestÀmmer hur matchbilden ska vara. De spelar mer desperat och börjar skickar lÄngt och det Àr ett spel som vi i vanliga fall har ganska lÀtt för men vi fick lite problem och de fick de lite energi av de sÄg att de skapade chanser.

- Sen fick de tvÄ mÄl i slutet och vi försökte komma tillbaka men vi hade inte riktigt kraften i slutet av matchen idag.

2011-06-05 21:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson