Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
109 111 107 115

Mittfältare
112 106 105 108 120

Forwards
118

Ersättare
2 114 116 119
121 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
122
Matchfakta
LFC   TFF
1  4
(1-2, 0-2)

Varningar, LFC: 1
Varningar, TFF: 0
Publik: 631
Domare: Paula Thörn

Första halvlek
06.16 0-1 Kirsten Van De Ven (Annica Svensson)
07.02 1-1 Kosovare Asllani (Ingrid Schjelderup)
09.55 1-2 Madeleine Edlund (Kirsten Van De Ven)

Andra halvlek
57.21 1-3 Elin Ekblom-Bak
64.40 Byte LFC Ut Petra Larsson, In Ida Brännström
64.40 Byte LFC Ut Louise Fors, In Jonna Andersson
68.20 Byte TFF Ut Katrin Schmidt, In Sofie Persson
70.05 1-4 Elin Ekblom-Bak
77.37 Byte TFF Ut Kristen Van De Ven, In Jennifer Egelryd
82.43 Byte TFF Ut Madeleine Edlund, In Paulie Hammarlund
85.17 Byte LFC Ut Lisa Klinga, In Maja Krantz
LFC - Tyresö 2011
Foto: Filip Oskarsson

Tung förlust hemma mot Tyresö

Linköpings FC föll tungt mot Tyresö FF hemma pÄ Folkungavallen under onsdagskvÀllen. 1-4 slutade matchen till gÀsterna dÀr Elin Ekblom-Bak var stor segerorganisatör med sina tvÄ mÄl i andra halvlek.

Linköpings FC ställdes under onsdagskvällen mot Tyresö FF på ett soligt Folkungavallen. Linköping kom till spel med samma startelva som spelade mot Kristianstad i lördags.

Matchen bjöd på en riktig rivstart och redan i första minuten var det när att Linköping tog ledningen när Kosovare Asllani sköt ett tungt skott på volley som Tyresös målvakt Carola Söberg räddade. Minuten var Asllani framme igen med ett instick mot Linda Sällström som rensades undan i sista stund. Tyresö bjöd upp till dans och även de började skapa chanser. Efter sex minuter tog gästerna Tyresö ledningen och det var ett riktigt snyggt mål som publiken på Folkungavallen fick se. Annica Svensson slog ett inlägg mot bortre delen av straffområdet och där stod Kirsten Van De Ven för en bicicleta som gick in via stolpen. Kvitteringen från LFC lät inte vänta på sig och redan minuten efter Tyresös ledningsmål kvitterade Kosovare Asllani med ett stenhårt skott efter passning från Ingrid Schjelderup. Efter kvitteringsmål tog det inte mer än tre minuter innan Tyresö återigen tog ledningen efter att Madeleine Edlund kommit fri och placerat in bollen bakom Lundgren.

Chockoffensiven som publiken se under de första tio minuterna avtog efter Tyresös ledningsmål och de båda lagen försökte manövrera ut varandra. Linköping skapade ett par halvchanser men det var ingen chans som var riktigt farlig. Efter en dryg halvtimme rullade LFC upp Tyresö varpå Asllani slog ett hårt inlägg som Linda Sällström styrde strax utanför. Halvlekens absolut farligaste chans kom precis innan halvtidsvilan när Petra Larsson stod fri i straffområdet och sköt ett bra skott men Carola Söberg stod för en kanonräddning. Strax därefter blåste domaren av och halvtidsvilan var ett faktum.

Andra halvleken startade med en målchans för Linköping när Asllani var framme och sköt men återigen räddade Söberg. Linköping inledde positivt och försökte komma till lägen men den riktiga chansen saknades offensivt. Istället var det Tyresö som gjorde matchens nästa mål när Elin Ekblom-Bak nickade in en hörna, tolv minuter in på halvleken. Linköping tappade sedan i intensitet medan Tyresö fortsatte att mala på. Tretton minuter efter sitt första mål blev Elin Ekblom-Bak tvåmålsskytt när hon gjorde sitt andra mål på hörna för kvällen. Linköping försökte komma tillbaka i matchen och gjorde ett par byten för att snygga till siffrorna. Hemmalaget fick ett par chanser men effektiviteten saknades och Tyresö kunde sedan defilera in i segern med 1-4.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:
– Det känns piss mest för att de är bättre än oss i 65 minuter och det är vi som gör dem bättre. Det är jäkligt frustrerande att vi inte har tilltro till ett sätt spela som vi är bra på förutom i 20 minuter.

– I andra halvlek är det nästan som ett juniorlag mot ett seniorlag och de är betydligt bättre än oss.

– Vi spelar väldigt bra i början men sen får de 0-1 som är väldigt ologiskt. Sen attackerar vi direkt och får 1-1 och då tycker man att vi borde få en jäkla energi men jag tycker inte vi aldrig fick det.

2011-08-03 21:55

Skrivet av: Gustaf Pettersson