Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 115

Mittfältare
109 106 108 120

Forwards
119 118

Ersättare
2 112 114 116
25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
Matchfakta
LFC   KFF
3  1
(1-0, 2-1)

Varningar, LFC: 2
Varningar, KFF: 0
Publik: 473
Domare: Annika Andric

Första halvlek
45.46 1-0 Linda Sällström (Louise Fors)

Andra halvlek
61.58 Byte KDFF Ut Julia Molin, In Sandra Betschart
66.58 Byte LFC Ut Ida Brännström, In Jonna Andersson
74.24 Byte KDFF Ut Emelie Johnsson, In Alice Nilsson
74.24 Byte KDFF Ut Erla Annardottir, In Anna Persson
80.48 2-0 Louise Fors
81.19 Byte LFC Ut Louise Fors, In Petra Larsson
83.42 3-0 Jonna Andersson (Linda Sällström)
88.23 3-1 Mia Carlsson (Susanne Moberg)
LFC-UmeÄ 110506 Louise Lollo Fors
Foto: Filip Oskarsson

DrömmÄl av Fors nÀr LFC vann

Linköpings FC Àr Äterigen ett vinnande lag. Kristianstad besegrades med 3-1 pÄ ett kyligt Folkungavallen. Matchens snyggaste mÄl kom frÄn Louise Fors som dundrade in en frispark frÄn 35 meter.

Linköpings FC ställdes under måndagskvällen mot Kristianstad på ett kyligt Folkungavallen. LFC gjorde ett par förändringar jämfört med laget som startade i förlusten mot Tyresö. Maja Krantz gick in från start och gjorde därmed sin första match från start på mycket länge. Dessutom gick Ida Brännström in i anfallet som en följd av Kosovare Asllanis återbud till matchen.

Redan efter en minut fick Ida Brännström ett friläge när hon rann igenom men avslutet från Brännström var för tamt. Matchen första chans kom tidigt men följdes sedan av ett ställningskrig där inget av lagen skapade speciellt mycket. Det var istället kamp som publiken fick se på Folkungavallen och matchen innehöll flera tuffa närkamper. Det märktes att Linköping var revanschsugna efter förlusten mot Tyresö och de krigade för meter ute på planen.

Efter 20 minuter fick Kristianstad ett jättebra läge när Susanne Moberg i stort sett öppet mål och bollen var på väg att rulla in men Charlotte Rohlin lyckades rensa undan i sista stund. En minut senare fick Moberg ytterligare ett bra läge men Sofia Lundgren räddade med en fotparad. Linköping fick nästa chans när Linda Sällström fick öppet mål men hon styrde bollen utanför Hedvig Lindahls vänstra stolpe.

Linköping var det bättre laget i första halvlek och på tilläggstid bröstade Linda Sällström in ledningsmålet för LFC efter ett bra inlägg från Louise Fors.

Linköping öppnade sedan starkt i andra halvlek och tog kommando över spelet direkt. Därmed fortsatte LFC på spel som de hade i första halvlek. Kristianstad stack sedan upp och skapade ett par halvchanser men Sofia Lundgren agerade väldigt stabilt. Matchen föll sedan in i ett skede där det återigen blev ställningskrig och det var så under stora delar av den andra halvleken.

Linköping försökte utöka sin ledning och med tio minuter kvar kom Linköpings andra mål för kvällen och det var riktigt snyggt. LFC fick en frispark 35 meter från mål och Louise Fors klev fram. Fors avlossade ett stenhårt skott som gick in via ribban, ett riktigt snyggt mål.

LFC utökade ledningen ännu en gång när Jonna Andersson stötte in ett inlägg från Linda Sällström och segern var hemma för LFC. Kristianstad forcerade framåt sista minuterna i ett försök att jaga ikapp och bortalaget fick in en reducering när Mia Carlsson gjorde mål från nära håll. Men gästerna kom inte närmare än så och LFC tog en viktig trepoängare.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:
– Det är ingen fantastisk match fotbollsmässigt men vi har sekvenser i matchen som är helt okej. Vi har några kombinationer som är bra men framförallt vinner vi och krigar oss igenom matchen.

– Man blir lite orolig när vi missar öppet mål i första halvlek och man tänker inte nu igen, det är klart att tanken kommer även om man vill slå bort den direkt. Vi gör tre fina mål och det är roligt att få med oss dem.

2011-08-08 20:50

Skrivet av: Gustaf Pettersson