Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 115

Mittfältare
109 106 108 112

Forwards
118 120

Ersättare
2 105 114 116
119 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
Matchfakta
TFF   LFC
1  1
(0-1, 1-0)

Varningar, TFF: 1
Varningar, LFC: 1
Publik: 2280
Domare: Sara Persson

Första halvlek
42.45 0-1 Louise Fors

Andra halvlek
45.00 Byte TFF Ut Emilia Appelqvist, In Pauline Hammarlund
51.08 Byte LFC Ut Lisa Klinga, In Jonna Andersson
67.53 1-1 Elaine
77.17 Byte TFF Ut Katrin Schmidt, In Sara Persson
91.48 Byte TFF Ut Karin Lissel, In Jennifer Egelryd
LFC - Tyresö 2011
Foto: Filip Oskarsson

LFC fick med sig en poÀng frÄn Tyresö

Linköpings FC lyckades fÄ med sig en poÀng frÄn den svÄra bortamatchen mot Tyresö FF. Louise Fors gjorde mÄl för andra i matchen i rad vilket gav LFC ledningen i första halvlek. Elaine kvitterade sedan i andra halvlek och faststÀllde slutresultatet till 1-1.

Linköpings FC hade stor revansch att utkräva när de åkte till Stockholm på lördagen för att möta Tyresö FF. Petra Larsson var tillbaka i startelvan och ersatte Ida Brännström som fick börja på avbytarbänken.

LFC skapade matchens första målchans när de fick en hörna efter fem minuter som Charlotte Rohlin nickade utanför. Tyresö följde upp Linköpings chans med att skapa två farliga lägen strax därefter när Kirsten Van De Ven var framme och sköt, men båda skotten från Tyresös giftige anfallare gick utanför. Sen var Josefine Öqvist framme för Tyresö och sköt, ett skott som Sofia Lundgren räddade.

Linköping spelade bra defensivt och hindrade hemmalaget från att ta ledningen samtidigt som de kontrade på ett bra sätt och lyckades skapa ett par halvchanser. I slutet av första halvlek fick Linköping ett jättebra läge att ta ledningen när de fick frispark strax utanför straffområdet. Louise ”Lollo” Fors klev fram och hängde dit ledningsmålet bakom Carola Söberg, Louises tredje mål för säsongen. Linköping gick således till halvtidsvila med en uddamålsledning.

I den andra halvleken fick Linköping den första chansen när Ingrid Schjelderup sköt ett skott som gick utanför Carola Söbergs målbur. Tyresö skapade sedan ett par halvchanser som Linköping lyckades reda ut med sitt stabila försvarsspel.

Men när halva andra halvlek hade spelats kom kvitteringen från hemmalaget när Elaine gjorde mål efter en hörna för hemmalaget. Två minuter senare avlossade Louise Fors ännu ett hårt skott från distans, men den gången räddade Söberg skott från Fors. LFC skapade sedan ett par hörnor men gästerna hade inget vidare flyt på sina fasta situationer.

Matchklockan tickade upp mot 90 minuter när LFC skapade ytterligare två hörnor utan att lyckas sätta dit ledningsmålet. Tyresö hade sedan ett par chanser på tilläggstid men storpubliken på Tyresövallen fick inte se fler mål utan matchen slutade oavgjort, 1-1.

 Tränarkommentarer Jörgen Petersson:
Vi är nöjda med spelet och prestationen men vi ska vinna matchen. Vi stod för spelet i dagens match och de som hade det jobbigt. Vi släpper inte till något bakåt spelmässigt utan deras mål kom efter en hörna.

– Lollo drar dit en frispark igen där hon skruvar in i den första krysset. Vi har flera chanser att avgöra och vi skulle ha en straff med ungefär tio minuter kvar.

– Efter deras kvittering kommer vi tillbaka och dominerade på slutet av matchen. Det är riktigt starkt att komma tillbaka efter deras kvittering.

2011-08-13 16:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson