Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 115

Mittfältare
112 122 114 25

Forwards
119 118

Ersättare
102 105 108 116

Spelade ej/ skadade/sjuka
106 109 113 120
Matchfakta
KG   LFC
2  0
(0-0, 2-0)

Varningar, KG:
Varningar, LFC:
Publik: 403
Domare: Pernilla Larsson

Första halvlek
40:e Byte LFC Ut Ida Brännström, In Kosovare Asllani

Andra halvlek
56:e Byte KGFC Ut Olivia Schough, In Sara Lindén
65:e Byte LFC Ut Jonna Andersson, In Louise Fors
76:e Byte KGFC Ut Marlene Sjöberg, In Anna Ahlstrand
78:e 1-0 Linnea Liljegärd (Almgren)
86:e 2-0 Sara Lindén (Ek)
LFC-Göteborg 2011 Linda SÀllström kamp
Foto: Filip Oskarsson

TvÄmÄlsförlust borta mot Göteborg

Linköpings FC hade stor chans till revansch nÀr de mötte Göteborg för andra gÄngen pÄ fyra dagar. Men revanschen uteblev och i stÀllet vann Göteborg med 2-0 pÄ hemmaplan.

Linköpings FC hade stor chans till revansch när de åkte till Göteborg för match mot Kopparberg/Göteborgs FC för den andra matchen på fyra dagar mot nyss nämnda motståndare. I LFC debuterade Dafina Memedov när hon gick in från start på mittfältet.

Göteborg skapade matchens första målchans när Lisa Dahlkvist kom till ett skott som gick utanför. Sex minuter senare var Göteborgs målfarlige anfallare Johanna Almgren framme och sköt, men även det skottet gick utanför Sofia Lundgrens målbur. Linköpings första riktigt heta målchans kom efter tolv minuter när Petra Larsson skickade in en passning längs med marken som Dafina Memedov precis misslyckades med att träffa. Matchen föll sedan ner i ett skede där få chanser skapades och lagen mest kände på varandra.

Matchen var mycket jämn i första halvlek och LFC gjorde en bättre insats i första halvan än den som de stod för i semifinalen för fyra dagar sedan. Med fem minuter kvar halvleken fick Ida Brännström avbryta matchen och hon ersattes av Kosovare Asllani. LFC skapade halvlekens sista chans när Linda Sällström var framme och sköt ett skott som Kristin Hammarström räddade.

Linköping skapade andra halvlekens första chans när Josefine Alfsson sköt ett skott, även det räddades av Hammarström. Göteborg tog sedan över matchen och skapade mer och mer chanser mot Linköpings målbur, men Sofia Lundgren spelade bra i bortalagets målbur. Linköping fick inrikta sig på försvarsspel och kontringar, dock utan att skapa några riktigt heta målchanser. Louise Fors blev inbytt istället för Jonna Andersson och klev in på mittfältet.

Göteborg spelade bra i andra halvlek och med tretton minuter kvar av matchen tog Göteborg ledningen genom Linnea Liljegärd, assisterad av Johanna Almgren. Sju minuter senare utökade Sara Lindén ledningen till 2-0. LFC gjorde en ansträngning i slutet men lyckades inte reducera.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:
– Vi gör en riktigt bra första halvlek, men vi får jaga väldigt mycket i andra. Vi jobbar hårt och flera av de unga spelarna tog chansen och visade att de vill vara med och konkurrera på riktigt.

– Jag tycker att det unga spelarna är jättebra, de klarar sig väldigt med tanke på deras förutsättningar.

2011-08-30 21:08

Skrivet av: Gustaf Pettersson