Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 115

Mittfältare
118 108 120 106 112

Forwards
119

Ersättare
102 104 105 114
116 122 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
Matchfakta
LFC   HIF
5  0
(3-0, 2-0)

Varningar, LFC:
Varningar, HIF: 2 Gula, 1 Rött
Publik: 503
Domare: Jenny Palmqvist

Första halvlek
27.05 1-0 Louise Fors (straff)
38.59 2-0 Ingrid Schjelderup (Petra Larsson)
40.24 3-0 Linda Sällström (Petra Larsson)

Andra halvlek
64.25 Byte HAM Ut Madeleine Tegström, In Leena Puranen
64.25 Byte HAM Ut Katrine Petrous, In Tempest-Marie Norlin
67.40 4-0 Linda Sällström
72.44 Byte HAM Ut Mami Yamaguchi, In Helen Nottebrock
75.31 Byte LFC Ut Petra Larsson, In Jonna Andersson
75.31 Byte LFC Ut Mariann Gajhede, In Dafina Memedov
79.39 5-0 Ingrid Schjelderup (Linda Sällström)
82.57 Ut Ida Brännström, In Hanne Gråhns
Måljubel LFC-Piteå 2011
Foto: Filip Oskarsson

Storseger för LFC!

Linköpings FC kan återigen kalla sig för vinnare. Efter en bra insats på hemmaplan besegrades Hammarby med hela 5-0. LFC hade två stycken tvåmålsskyttar i form av Linda Sällström och Ingrid Schjelderup.

Linköpings FC mötte nästjumbon Hammarby på Folkungavallen under onsdagskvällen. Viktiga poäng stod på spel, framförallt för gästerna Hammarby som slogs för sin allsvenska existens.

LFC öppnade matchen på ett bra sätt och skapade ett par riktigt bra chanser i matchens inledning. Petra Larsson som i kvällens match var stationerad ute på vänsterkanten fick en djupledsboll som gav henne ett friläge men avslutet gick rakt på Hammarbys målvakt Minna Meriluoto. Linköping gav inte upp utan fortsatte att kriga på framåt och sju minuter efter Petras friläge kom hon återigen fri men blev nedriven strax utanför straffområdet med frilägesutvisning och rött kort som resultat för Hammarby spelaren.

Fem minuter senare brände Linda Sällström ett kalasläge från nära håll efter ett fint inlägg från första halvlekens bäste spelare Petra Larsson. LFC öste på och tillslut kom utdelningen när Louise Fors enkelt placerade in en straff bakom Meriluoto. Linköping fick smak efter målet och tolv minuter efter matchens första mål kom så det andra när Ingrid Schjelderup styrde in ett inlägg. Det tredje målet för kvällen kom blott två minuter senare när Linda Sällström kom fri och satte dit sitt fjärde mål för säsongen.

Linköping kom sedan ut till den andra halvleken med en trygg tremålsledning och det märktes på hemmalaget att den offensiva satsningen från första halvlek inte skulle återupprepas i den andra halvleken. Hammarby försökte komma in i matchen men bortalaget hade förtvivlat svårt att skapa målchanser mot Linköping.

Linköping kontrollerade matchen och de tre poängen var säkrade ganska tidigt i den andra halvleken. De tre poängen säkrades än mer när Linda Sällström gjorde 4-0 efter halva den andra halvleken.

Med tio minuter kvar av halvleken kom sedan det femte mål för kvällen när Ingrid Schjelderup blev tvåmålsskytt. Med sju minuter kvar fick Folkungavallen stifta bekantskap med ett nytt ansikte när Hanne Gråhns fick göra debut i Damallsvenskan. LFC spelade sedan av matchen och kunde återigen se sig som vinnare.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:
– Framförallt var det bra spelmässigt och vi gör jättefina mål. Vi har bra och bra passningsspel vilket jag tycker är bra.

– Jag tror att en sak beror på att vi får in lite fler spelare i straffområdet i varje situation, det är mer än en eller två spelare utan idag är det fyra, fem spelare som är där inne.

– Ingrid blir en injektion när hon kommer in i laget. Jag brukar sällan framhålla enskilda spelare men hon blir en injektion på ett så tydligt sätt i spelet och bidrar med energi i offensiven.

2011-09-07 21:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson