Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 115

Mittfältare
118 108 120 106 112

Forwards
119

Ersättare
102 105 114
25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
Matchfakta
UIK   LFC
1  1
(0-0, 1-1)

Varningar, UIK: 1
Varningar, LFC: 1
Publik: 0
Domare: 804

Första halvlek

Andra halvlek
61.07 0-1 Ida Brännström (Ingrid Schjelderup)
66.10 Byte LFC Ut Ida Brännström, In Kosovare Asllani
70.18 Byte UIK Ut Tuija Hyyrynen, In Fanny Hjelm
70.18 Byte UIK Ut Hanna Pettersson, In Linda Molin
76.37 1-1 Ogonna Chukwudi
84.07 Byte LFC Ut Petra Larsson, In Jonna Andersson
Ida Brännström Kristianstad 2011
Foto: Filip Oskarsson

Ida såg till att LFC fick med sig en poäng

Linköpings FC lyckades ta en poäng mot tabelltrean Umeå IK under söndagseftermiddagen. Ida Brännströms första mål i Damallsvenskan för säsongen såg till att LFC fick med sig en poäng.

Linköpings FC spelade borta på Gammliavallen mot Umeå under söndagseftermiddagen. LFC kom till spel med samma startelva som besegrade Hammarby med 5-0 i onsdags. Båda lagen inledde matchen bra och målchanserna lät inte vänta på sig i matchen. Redan efter en minut var Linda Sällström framme och avslutade i straffområdet, ett skott som Caroline Jönsson i hemmalagets målbur räddade. Fem minuter senare var Sällström återigen framme men återigen räddade Jönsson skottet från Sällström.

LFC spelade bra i inledningen och det mesta i matchens inledning handlade om Linköping. Louise Fors hade ett distansskott som var bra som Jönsson lyckades rädda. Umeå tog sig tillbaka in i matchen och det dröjde inte länge innan hemmalaget började skapa målchanser men Sofia Lundgren tillsammans med backlinjen avvärjde samtliga försök från hemmalaget. Linköping skapade flest chanser i den första halvleken och det var nära flera gånger, bland annat när Petra Larsson var framme efter en halvtimme.

Trots ett offensivt övertag i den första halvleken lyckades inte Linköping spräcka nollan och ställningen var oavgjord när de båda lagen vandrade ut från den första halvleken.

Linköping öppnade även den andra halvleken på ett övertygande sätt, Ida Brännström var framme efter en minut i den andra akten men återigen räddade Caroline Jönsson. Ida skapade ytterligare en chans strax därefter men Linköping fick inte hål på Jönsson.

Efter flera kvalificerade målchanser lyckades Linköping tillslut utdelning för det hårda jobbet när Ida Brännström gav gästerna ledningen, hennes första mål i Damallsvenskan för säsongen. LFC skapade två riktigt bra chanser strax därefter när både Linda Sällström och Louise Fors skapade målchanser, dock utan att utöka ledningen.

Linköping spelade stabilt samtidigt som Umeå tog över alltmer av det offensiva spelet i jakten på en kvittering. LFC krigade på men lyckades inte hålla gästerna borta och tillslut kom kvitteringen från Ogonna Chukwudi. Hemmalaget låg sedan på i slutet av matchen och försökte sätta dit ett ledningsmål, men LFC höll undan och fick en poäng med sig från Gammliavallen.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:

– Men som matchen gestaltar sig ska vi vinna den tycker jag. Jämn första halvlek och jämnt i andra halvlek innan vi tar ledningen. Vi har flera bra chanser efter målet att utöka ledningen.

– Sen börjar de spela mer desperat och lyckas få in en hörna. Sen har vi ett jätteläge att vinna matchen på övertid när Linda Sällström är ytterst nära att göra 1-2 men bollen gick parallellt med mållinjen.

2011-09-11 17:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson