Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 115

Mittfältare
105 108 120 106 112

Forwards
119

Ersättare
102 109 114 116
118 122 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
Matchfakta
LFC   MFF
2  0
(0-0, 2-0)

Varningar, LFC: 3
Varningar, MFF: 1
Publik: 1276
Domare: Sandra Fogelberg

Första halvlek
Inga mål

Andra halvlek
46.44 1-0 Kosovare Asllani (Mariann Gajhede)
56.07 Byte LDB Ut Annika Kukkonen, In Saga Fredriksson
66.38 Byte LFC Ut Ida Brännström, In Linda Sällström
76.12 Byte LDB Ut Elin Rubensson, In Elena Sadiku
87.15 2-0 Linda Sällström
88.08 Byte LFC Ut Kosovare Asllani, In Lisa Klinga
Malmö 20110720 cupen Kosovare Kosse Asllani Linda
Foto: Filip Oskarsson

Asllani och SÀllström sÀnkte Malmö

Linköpings FC besegrade Ldb FC Malmö med 2-0 pÄ Folkungavallen efter en vÀl genomförd insats. Kosovare Asllani och Linda SÀllström gjorde varsitt mÄl och sÄg till att sÀnka guldkandidaterna.

Regerande Svenska Mästarna Ldb Malmö FC kom till Folkungavallen med ambitionen att ta ett steg närmare SM-guldet i matchen mot Linköpings FC. Gästerna Malmö öppnade också matchen bäst och var det lag som gick mest framåt i ett försök att ta ledningen i matchen. Redan efter sju minuter hade Katrin Veje en bra chans men hennes avslut tog i målramen och blev således resultatlös.

Linköping spelade ett stabilt försvarsspel och gjorde det väldigt svårt för Malmö att skapa några riktigt heta målchanser. Hemmalagets offensiv bestod mestadels av kontringar och fasta situationer men trots ett par chanser lyckades inte hemmalaget spräcka nollan.

Närmast för hemmalaget i den första halvleken var Louise Fors som fick på ett bra skott som gick strax utanför målstolpen. Den första halvleken kändes som en raksträcka som aldrig riktigt tog fart och den första akten slutade oavgjort.

I den andra halvleken öppnade Linköping starkt och redan efter en och en halv minut tog hemmalaget ledningen när Kosovare Asllani förvaltade en passning från Mariann Gajhede Knudsen. Malmö började således en intensiv jakt på en kvittering. Men de riktigt heta chanserna lät vänta på sig och det var inte förens det var mindre än femton minuter kvar att spela som Malmö började skapa riktigt farliga chanser.

Med tio minuter kvar fick Malmö ett jättebra läge efter ett inlägg men nicken från Elena Sadiku gick strax ovanför Sofia Lindgrens ribba. LFC stod upp bra i Malmös forcering och det kändes aldrig riktigt farligt för gästerna. Malmö flyttade fram sitt spel mer och mer de sista fem minuterna men Linköpings försvarsspel var oklanderligt. Linköping fick en kontring med tre minuter kvar att spela och då avgjorde Linda Sällström matchen när hon satte dit 2-0.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:

– Vi har gjort tre riktigt bra matcher mot Malmö. Jag tycker att vi vinner rättvist idag, vi är mycket vassare än dem när vi kommer till lägen. Vi har ett mer genomtänkt anfallsspel och framförallt har vi ett förbannat bra försvarsspel.

– Allt som sker i livet ska man lära sig något av. Goda saker, dåliga saker, bra prestationer, dåliga prestationer. Den här prestationen visar återigen att om man håller sig till ett sätt att spela på så kommer man väldigt långt.

2011-09-25 19:15

Skrivet av: Gustaf Pettersson