Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
102

Backar
121 111 107 115

Mittfältare
118 112 120 106 105

Forwards
119

Ersättare
104 109 114
116 122 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
Matchfakta
DIF   LFC
1  2
(0-1, 1-1)

Varningar, DIF:
Varningar, LFC:
Publik: 637
Domare: Camilla Lovén

Första halvlek
29.23 0-1 Ida Brännström

Andra halvlek
63.26 Byte DIF Ut Isabell Hammarbäck, In Natalia Rickne
63.26 Byte DIF Ut Irma Helin, In Emma Lundh
66.10 1-1 Emma Lundh
74.32 Byte LFC Ut Ida Brännström, In Lisa Klinga
77.00 1-2 Linda Sällström (Kosovare Asllani)
79.52 Byte DIF Ut Alexandra Höglund, In Mathilda Mörn
89.00 Byte LFC Ut Kosovare Asllani, In Josefin Alfsson
Jubel på Stadion - Djurgården 2011
Foto: Peter "Biffen" Karlsson

Uddamålsseger för LFC mot Djurgården

Link√∂pings FC besegrade Djurg√•rden med 1-2 under s√∂ndagseftermiddagen. Stora segerorganisat√∂rer var Linda S√§llstr√∂m och Ida Br√§nnstr√∂m som med varsitt m√•l s√•g till att de tre po√§ngen hamnade i √Ėsterg√∂tland.

Linköpings FC ställdes mot Djurgårdens IF under söndagseftermiddagen på den anrika anläggningen Stockholms Stadion. Djurgården fick matchens första målchans när de stack fram i en kontring men Karen Bardsley, som idag gjorde sin första match i LFC, räddade skottet. Linköping första chans i matchen kom efter fyra minuter när de vaskade fram en hörna som blev resultatlös. Efter sju minuter spelade stod LFC för ett mönsteranfall som slutade med att Linda Sällström avlossade ett skott som Djurgårdens målvakt Gunnarsdottir styrde bort från målet med fingertopparna.

Linköping var det bättre laget i matchinledningen och skapade ett par farliga chanser, bland annat när Ingrid Schjelderup fick ett bra läge att avsluta men återigen stod Djurgårdens målvakt Gunnardottir i vägen. Djurgården skapade inte mer än ett par kontringar som var väldigt ofarliga och de oroade inte Linköpings försvar något nämnvärt. Den farligaste chansen för LFC kom efter halva den första halvleken när Ingrid Schjelderup tog emot en vacker skarvning av Ida Brännström, men för tredje gången i matchen stod Gunnarsdottir för en bra räddning. Men efter en halvtimme stod inte Djurgården pall något mer när LFC tog ledningen genom Ida Brännström, hennes andra mål för säsongen. Två minuter senare var Linda Sällström framme men istället för att sätta den i mål sköt hon i sidan av målburen. Med tio minuter kvar av första fick DIF ett jätteläge när Mia Jalkerud hade mer eller mindre öppet mål men missade. LFC var det betydligt bättre laget i första halvlek och gick till vila med en uddamålsledning.

I den andra halvleken var det ombytta roller när Djurgården kom ut som det starkare laget och satte press på LFC. Linköping fick det allt svårare att etablera sitt anfallsspel på offensiv planhalva samtidigt som Djurgården fick till allt fler chanser framåt. Men trots spelövertaget lyckades inte Djurgården skapa några riktigt farliga chanser och de chanser som uppstod lyckades LFC försvara sig mot.

Men tillslut fick Djurgården in sin kvittering när Emma Lundh kom fri mot Karen Bardsley och placerade in bollen. LFC jobbade sig tillbaka in i andra halvleken efter Djurgårdens kvittering och det var väldigt nära att Ida Brännström fick göra sitt andra mål för matchen i efterspelet efter en hörna men bollen letade sig inte in i mål. LFC fick utdelning med en kvart kvar när Linda Sällström nickade in bollen efter en nickskarv från Kosovare Asllani. Djurgården försökte åstadkomma en kvittering men LFC höll undan och gick segrande ur kampen på Stockholms Stadion.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:
– Totalt sett så gör vi en väldigt bra första halvlek. Sen har vi en svag period i början av andra halvlek men vi kommer tillbaka och gör en bra avslutning på matchen.

– Passningsspelet är fantastiskt bra i första halvlek och vi får fram ytterbackarna som vi har pratat om. Jag brukar inte framhålla individuella insatser men idag gör Mariann gör en fantastisk match och är en styrande spelare i vårat offensiva spel.

2011-10-02 17:50

Skrivet av: Gustaf Pettersson