Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
123 107 111 115

Mittfältare
109 105 108 106 117

Forwards
110

Ersättare
102 112 114 121

Spelade ej/ skadade/sjuka
113 118 120 25
Matchfakta
KDFF   LFC
1  1
(0-0, 1-1)

Varningar, KDFF: 0
Varningar, LFC: 1
Publik: 806
Domare: Linn Andersson

MÅL
Första halvlek
Inga mål

Andra halvlek
58.27 1-0 Elin Nilsen (Kosovare Asllani)
90.49 1-1 Manon Melis

BYTEN
Första halvlek
Inga byten

Andra halvlek
72:e LFC Ut Lisa De Vanna, In Maja Krantz
83:e LFC Ut Matilda Agné, In Petra Larsson
88:e KFDFF Ut Elin Nilsen, In Alice Nilsson

VARNINGAR
Första halvlek
Inga varningar

Andra halvlek
91.30 Gult kort Petra Larsson

Manon Melis avlossar ett skott
Foto: Filip Oskarsson

Melis fixade en poäng i premiären

Linköpings FC såg länge ut att förlora premiärmatchen mot Kristianstad. Men på tilläggstid kvitterade Manon Melis och fixade en poäng till LFC i premiären.

I dag var det äntligen dags för premiär i Damallsvenskan 2012. Linköpings FC spelade på bortaplan mot Kristianstads DFF, ett lag som är erkänt duktiga på hemmaplan samt har gjort en satsning för att närma sig topplagen i år.

Matchinledningen på Vilans IP var en jämn historia med ett visst övertag för hemmalaget Kristianstad som skapade de första målchanserna i matchen. Efter tre minuter var Kristianstads landslagsanfallare Susanne Moberg framme och avlossade ett skott som Sofia Lundgren räddade. Kristianstad fortsatte att skapa chanser, varav ett par var riktigt farliga. Efter elva minuter fick hemmalaget en dubbelchans när Kosovare Asllani samt Susanne Moberg avlossade varsitt skott men återigen lyckades Sofia Lundgren freda Linköpings målbur. Strax därefter skapade Linköping sin första chans när Emma Lundh sköt ett skott som gick strax utanför Kristianstads målbur.

Linköping hade problem att skapa chanser i inledningen av matchen men ju längre den första halvleken led desto fler chanser skapade LFC. Louise Fors sköt ett distansskott som Hedvig Lindahl lyckades parera. Manon Melis samt Lisa De Vanna skapade varsin målchans men utan att lyckas få in bollen bakom Hedvig Lindahl. Manon Melis var i särklass närmast för LFC i den första halvleken men avslutet från Linköpings holländska nyförvärv gick stolpe ut. Inget av lagen lyckades få in bollen under de första 45 och matchen var således mållös efter en halvlek.

Den andra halvleken var fortsatt jämn mellan de båda lagen. Kristianstad skapade halvlekens första chans när Katrin Omarsdottir avlossade ett skott som Sofia Lundgren räddade. Efter tretton minuter av andra halvlek fick publiken på Vilans IP se matchens första mål när Elin Nilsen gav hemmalaget ledningen med ett avslut från nära håll.

Den andra halvleken bjöd inte på lika många målchanser som den första och de chanser som skapades förvaltades inte av något av lagen. LFC försökte trycka fram laget och etablera tryck på Kristianstads planhalva men lyckades inte åstadkomma några riktigt farliga målchanser. LFC gjorde två byten för att förändra matchbilden när Lisa De Vanna samt Matilda Agné blev utbytta och ersattes av Maja Krantz och Petra Larsson. Linköping försökte länge åstadkomma en kvittering men när klockan tickade upp på tilläggstid såg det ut att bli noll poäng för LFC. Men med mindre än en minut kvar klev Manon Melis fram och sköt en poäng till Linköping.

2012-04-09 17:53

Skrivet av: Gustaf Pettersson