Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
123 107 111 115

Mittfältare
109 105 108 106 117

Forwards
110

Ersättare
102 112 114 121
25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113 118 120
Matchfakta
LFC   TFF
1  0
(0-0, 1-0)

Varningar, LFC:
Varningar, TFF: 2
Publik: 2831
Domare: Jenny Palmqvist

Mål
Första halvlek
Inga mål

Andra halvlek
55:e 1-0 Emma Lundh

Byten
64:e Byte TFF Ut Emilia Appelqvist, In Annica Svensson
66:e Byte LFC Ut Lisa De Vanna, In Jonna Andersson
74:e Byte LFC Ut Louise Fors, In Petra Larsson
84:e Byte LFC Ut Emma Lundh, In Maja Krantz

Varningar
20:e Elaine, Tyresö
50:e Linda Sembrant, Tyresö
Emma Lundh utmanar 2012
Foto: Filip Oskarsson

Seger för LFC i hemmapremiären!

Linköpings FC besegrade Tyresö FF i hemmapremiären. En välspelad match slutade med uddamålsseger för LFC där Emma Lundh blev matchens enda målskytt.

Hemmapremiär och en riktig toppmatch. Det väntade Linköpings FC när Tyresö FF gästade ett kylslaget Folkungavallen på tisdagskvällen. I Linköping var det länge frågetecken för Lisa De Vanna men efter ett test under dagen stod det klart att LFCs vindsnabbe anfallare kunde spela.

Matchens första målchans stod bortalaget för när Madeleine Edlund kom fri mot Sofia Lundgren som stod för ett bra ingripande och räddade Edlunds friläge. Direkt från start var matchen en fysisk historia och under de första tio minuterna i matchen small det flera gånger om. Tyresö skapade inte så mycket chanser men var det laget som hade mest boll i inledningen. LFC kom till målchanser genom bra kombinationer och ett snabbt spel i djupled.

Efter fjorton minuter fick LFC sin första riktigt heta målchans när Manon Melis löpte sig fri på högerkanten men skottet från Melis gick strax utanför Carola Söbergs vänstra stolpe.

Det bjöds på bra underhållning i den första halvleken och det var en riktigt bra match som innehöll snygga finter, bra passningsspel och framförallt mycket kamp och fysiskt spel. Men trots det goda underhållningsvärdet saknade den första halvleken mål, trots goda målchanser för båda lagen.

Tyresö öppnade andra halvleken med att skapa en riktigt bra målchans när Emilia Appelqvist fick ett bra läge men sköt utanför. Ett par minuter senare fick Tyresö ett bra frisparksläge som Marta tog hand om. Men skottet från Tyresös storstjärna gick strax utanför Sofia Lundgrens målbur.

Det var istället Linköping som tog ledningen i matchen när Emma Lundh fick in bollen efter en trasslig situation i straffområdet som uppstod efter LFCs första hörna i matchen. LFC fortsatte att spela bra efter målet och skapade de bästa målchanser men fick inte till det sista lilla som krävdes för att komma till de riktigt farliga chanserna. Tyresö skapade mestadels chanser via fasta situationer och främst hörnor där Marta visade sig vara ett riktigt farligt vapen.

Ju längre matchen led desto gick Tyresö framåt i jakten på ett kvitteringsmål vilket öppnade ytor bakåt för LFC att kontra på. Emma Lundh och Manon Melis stred på topp för att få fast bollen på offensiva planhalvan. Med en minut kvar av ordinarie tid fick Jonna Andersson fritt läge i straffområdet men skottet från Jonna gick strax ovanför ribban. Tyresös jakt på kvittering blev lottlös och LFC vann det tidiga toppmötet med 1-0.
Views: 272

2012-04-17 21:15

Skrivet av: Gustaf Pettersson