Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
123 107 111 115

Mittfältare
109 105 108 106 117

Forwards
110

Ersättare
102 112 114 121
25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113 118 120
Matchfakta
LFC   AIK
0  0
(0-0, 0-0)

Varningar, LFC:
Varningar, AIK:
Publik: 534
Domare: Linn Andersson

Mål
Första halvleken
Inga mål

Andra halvleken
Inga mål

Byten
69.45 Byte LFC Ut Louise Fors, In Jonna Andersson
74.37 Byte AIK Ut Therese Boström, In Jackie Kirsch Brunzell
78.20 Byte LFC Ut Lisa De Vanna, In Petra Larsson
93.56 Byte AIK Ut Elin Bragnum, In Andrea Hansson
Denise Reddy 2012
Foto: Filip Oskarsson

Mållöst mot AIK på Folkungavallen

Linköpings FC skapade flera bra chanser mot AIK på söndagseftermiddagen. Men LFC hade stora problem med effektiviteten och fick bara en poäng mot nykomlingen AIK.

Linköpings FC öppnade matchen mot AIK på ett bra sätt och skapade matchens första målchans redan efter två minuter när Manon Melis nickade ett inlägg från Emma Lundh, en nick som tvingade fram en reflexräddning från Susanne Nilsson, målvakt i AIK.

Linköping hade mycket bollen i inledningen av matchen och fick flera bra chanser men hade problem med effektiviteten. Såväl Louise Fors som Manon Melis fick bra målchanser men Susanne Nilsson storspelade i den första halvleken. AIK stack upp ibland med kontringar men lyckades inte skapa några riktigt farliga chanser på Linköpings planhalva.

Efter en halvtimme fick LFC ett gyllene läge att ta ledningen när domaren Linn Andersson dömde straff för Linköping. Louise Fors klev fram till straffpunkten men skottet från Fors gick rakt i upp ribban innan Susanne Nilsson fick tag på bollen. Emma Lundh hade sedan ytterligare en bra målchans för LFC innan den första halvleken var slut.

Om den första halvleken bestod av flera bra chanser för LFC så blev den andra halvleken en mer intetsägande historia. LFC fick ett riktigt bra läge efter tre minuter när Manon Melis kom igenom men avslutet från Melis var alldeles för tamt och resulterade enbart i en enkel räddning för Susanne Nilsson. LFC fortsatte att ha boll men de klara målchanser lös med sin frånvaro i takt med att klockan rörde sig närmare 90 minuter.

Med 20 minuter kvar kom Jonna Andersson in i matchen istället för Louise Fors och försökte skjuta till energi till ett LFC som såg ganska oinspirerat ut i den andra halvleken. Med elva minuter kvar fick Charlotte Rohlin på en bra nick efter frispark men återigen stod Susanne Nilsson för en väldigt bra räddning.

Trots att LFC skapade flera bra chanser under matchens gång så lyckades de inte mäkta med ett enda mål. Matchen slutade 0-0 och AIK kunde därmed inkassera sin första poäng i Damallsvenskan 2012.

2012-04-29 17:50

Skrivet av: Gustaf Pettersson