Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 107 111 115

Mittfältare
110 105 108 106 112

Forwards
117

Ersättare
102 109 123 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
107 113 118 120
Matchfakta
VGIK   LFC
3  0
(0-0, 3-0)

Varningar, VGIK:
Varningar, LFC:
Publik: 901
Domare: Annika Andric

MÅL
Första halvlek
Inga mål

Andra halvlek
78.18 1-0 Sofie Andersson (Sandra Adolfsson)
85.54 2-0 Danesha Adams (Kirsty Yallop)
87.51 3-0 Danesha Adams

Byten
69 Byte VGIK Ut Emma Sjödahl, In Johanna Andersson
75 Byte LFC Ut Louise Fors, In Jonna Andersson
85 Byte LFC Ut Petra Larsson, In Matilda Agné
85 Byte LFC Ut Lisa De Vanna, In Manon Melis


LFC deppar efter förlust mot Vittsjö 2012
Foto: Filip Oskarsson

Tre mål på nio minuter avgjorde för Vittsjö

Linköpings FC mötte Vittsjö GIK på lördagseftermiddagen. LFC skapade flera bra chanser men lyckades inte få hål på Vittsjö. Istället fick hemmalaget utdelning sista tio minuterna när de åstadkom hela tre mål framåt.

Linköpings FC gästade Vittsjö GIK på lördagseftermiddagen i den femte omgången av Damallsvenskan. Linköping saknade Charlotte Rohlin som stannade hemma i Linköping med hjärnskakning samt att Manon Melis började på avbytarbänken. Maja Krantz gjorde sin debut i årets serie när hon gick på högerbacksplatsen vilket placerade Matilda Agné på avbytarbänken.

LFC skapade tidigt två bra målchanser, först var Lisa De Vanna framme efter tre minuter med ett avslut som Loes Geurts räddade. En minut efter var Emma Lundh framme med ett avslut men återigen stod Vittsjös holländska målvakt Geurts i vägen för ett ledningsmål för Linköping. Linköping gick framåt i början och försökte få ett tidigt ledningsmål i den viktiga bortamatchen. Vittsjö i sin tur skapade sin första målchans efter elva minuter när deras notoriske målskytt Sofie Andersson var framme med ett avslut som gick utanför.

Linköping spelade bra men hade alltjämt problem med effektiviteten framför mål. Louise Fors var framme efter halva första halvlek men återigen stod Guerts för en bra räddning. LFCs farligaste målchans kom med sex minuter kvar av första halvleken när Petra Larsson kom fri på vänsterkanten men avslutet från Petra gick utanför Guerts målbur.

I den andra halvlekens inledning var det Vittsjö som skapade chanser framåt, främst genom amerikanskorna Kirsty Yallop och Danesha Adams. LFC försökte spräcka nollan men lyckades inte komma till några riktigt bra chanser. Efter en kvart av andra halvleken fick Mariann Gajhede ett bra läge i straffområdet, men som vid tidigare chanser stod Vittsjös målvakt Guerts i vägen och såg till att ställningen i matchen alltjämt var oavgjort.

Med elva minuter kvar av matchen kom matchens första mål och det var hemmalaget som tog ledningen i matchen. Sofie Andersson fick en passning från Sandra Adolfsson och fick in bollen bakom Sofia Lundgren i Linköping.

Sex minuter senare utökade hemmalaget ledningen när Danesha Adams utökade ledningen för Vittsjö. Två minuter senare kom nästa mål för Vittsjö och återigen var det Danesha Adams som stod för målet. En sanslös utdelning för Vittsjö som därmed gjorde tre mål inom loppet av nio minuter. En tung förlust för LFC som kammade noll på Vittsjö IP.

2012-05-05 16:50

Skrivet av: Gustaf Pettersson