Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
123 114 111 115

Mittfältare
112 105 110 106 25

Forwards
109

Ersättare
102 108 117

Spelade ej/ skadade/sjuka
107 113 118 120
Matchfakta
KG   LFC
6  0
(3-0, 3-0)

Varningar, KG:
Varningar, LFC:
Publik: 680
Domare: Linn Andersson

Mål
Första halvlek
04.40 1-0 Lisa Ek
34.17 2-0 Christen Press
42.40 3-0 Christen Press

Andra halvlek
46.14 4-0 Sara Lindén
57.40 5-0 Christen Press
62.04 6-0 Linnea Liljegärd

Byten
56.55 Byte KGFC Ut Olivia Schough, In Anna Ahlstrand
59.42 Byte LFC Ut Jonna Andersson, In Louise Fors
63.41 Byte KGFC Ut Sara Lindén, In Ingrid Wells
67.28 Byte LFC Ut Manon Melis, In Lisa De Vanna
71.50 Byte KGFC Ut Linnea Liljegärd, In Mimmi Löfwenius
Denise Reddy 2012
Foto: Filip Oskarsson

Storförlust för LFC på Valhalla IP

Linköpings FC åkte på en riktig stjärnsmäll borta mot Kopparberg/Göteborgs FC. Hemmalaget stod för en ordentligt uppvisning offensivt och LFC fick vända hem med en 6-0 förlust i bagaget.

En tuff match väntade för Linköpings FC när de ställdes mot Kopparberg/Göteborgs FC på Valhalla IP. Redan efter en minut fick Petra Larsson matchens första chans när hon avlossade ett skott från nära håll som dock gick ovanför Kristin Hammarströms ribba. En minut senare var Göteborgs farlige anfallare Christen Press framme med ett skott som gick utanför.

Efter fyra minuter tog Göteborg ledningen när Lisa Ek fick skjuta från nära håll efter en rörig situation i Linköpings straffområde. Ett par minuter senare fick LFC ett bra läge när Mariann Gajhede sköt ett skott från nära håll som även det gick över ribban.

Första halvan av första halvlek var ett ställningskrig där inget av lagen hade kommandot i spelet. Linköping hade mycket boll men hade svårt att komma till riktigt bra målchanser medan Göteborg var aningen farligare i den sista tredjedelen av offensiv planhalva.

Efter en halvtimme hade LFC skapat ett par halvchanser och det kändes som att Linköping var riktigt på gång i matchen. Då uppstod ett individuellt misstag på egen planhalva för Linköping vilket gjorde att Christen Press kom fri och placerade in 2-0 målet för hemmalaget. Linköping försökte gå framåt sista kvarten för att få en reducering innan halvtidsvilan, men istället för en reducering för LFC så kom Christen Press i ännu ett friläge och kunde då placera in hemmalagets tredje mål för kvällen.

I den andra halvleken fick LFC en riktig mardrömsstart när Sara Lindén utökade ledningen för Göteborg till 4-0 efter en minut. Linköping gav dock inte upp utan fortsatte att kriga för att åstadkomma ett mål framåt. Men efter en hörna kom nästa mål för Göteborg när Christen Press gjorde sitt tredje mål för kvällen i misstänkt offside position. Fem minuter efter Press 5-0 mål utökade Linnea Liljegärd ledningen till 6-0 och matchen var sedan länge förlorad för Linköping.

Linköping gjorde två byten under den andra halvleken när Louise Fors och Lisa De Vanna kom in och ersatte Manon Melis samt Jonna Andersson. Med en kvart kvar av ordinarie tid fick Nilla Fischer ett bra läge i straffområdet men då stod Kristin Hammarström för en bra räddning. Med tio minuter kvar fick Lisa De Vanna en bra målchans men återigen slutade en bra LFC-chans med ett skott över ribban. På stopptid fick Lisa De Vanna ett bra läge att "snygga" till siffrorna men återigen var avslutet för dåligt från Linköping. LFC åkte på en riktig stjärnsmäll och får nu försöka ladda om batterierna till matchen mot Piteå om drygt en och en halv vecka.

2012-05-22 21:08

Skrivet av: Gustaf Pettersson