Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 105 111 115

Mittfältare
112 106 108 117

Forwards
109 110

Ersättare
102 114 123 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
107 113 118 120
Matchfakta
LFC   DIF
11  0
(8-0, 3-0)

Varningar, LFC: Nilla Fischer
Varningar, DIF: Jessica Landström
Publik: 411
Domare: Tess Pettersson

Mål
Första halvlek
00.41 1-0 Emma Lundh (Jessica Samuelsson)
10.43 2-0 Louise Fors
15.42 3-0 Petra Larsson (Mariann Gajhede)
26.31 4-0 Lisa De Vanna (Petra Larsson)
36.12 5-0 Manon Melis
38.20 6-0 Louise Fors
40.45 7-0 Manon Melis
45.05 8-0 Emma Lundh

Andra halvlek
67.12 9-0 Manon Melis (Emma Lundh)
82.14 10-0 Josefine Alfsson
91.30 11-0 Manon Melis

Byten
Linköping
52.55 Ut Lisa De Vanna, In Jonna Andersson
68.42 Ut Emma Lundh, In Matilda Agné
77.12 Ut Mariann Gajhede, In Josefine Alfsson

Djurgården
45.00 Ut Natalia Rickne, In Alexandra Höglund
45.00 Ut Matilda Rosqvist, In Caroline Frånberg
71.18 Ut Madeleine Stegius, In Reneé Slegers
Manon Melis 2012 LFC-Piteå
Foto: Filip Oskarsson

Tvåsiffrigt när LFC körde över Djurgården

Linköpings FC förnedrade Djurgårdens IF på söndagseftermiddagen. Linköping gjorde hela elva mål medan Djurgården inte mäktade med ett enda mål. Efter matchen fick LFC stående ovationer från publiken på Folkungavallen.

Linköpings FC ställdes mot Djurgårdens IF på Folkungavallen på söndagseftermiddagen. Innan matchen öste regnet ner men lagom till avspark avtog regnet och förutsättningarna för en bra match ökade. Knappt hade publiken hunnit sätta sig på sina platser innan Linköping tog ledningen i matchen. Jessica Samuelsson kom runt på sin vänsterkant och slog ett inlägg som sedan hamnade hos Emma Lundh som i sin tur vände runt och placerade in bollen i det bortre hörnet.

Linköping öppnade matchen bra och såg ut att gå på knock redan från start. Djurgården stack upp i kontringar men lyckades inte skapa några riktigt farliga chanser. LFC utökade ledningen drygt tio minuter ledningsmålet när Louise Fors gjorde sitt första mål för säsongen med en vackert placerad frispark. Djurgården samlade ihop laget efter LFCs andra mål men det hjälpte föga för sex minuter senare kom Linköpings tredje mål. Petra Larsson stod för en bra individuell prestation och sköt ett hårt skott som letade sig in bakom Tove Enblom.

Efter det tredje målet på en kvart såg det ut som att Linköping tog det lite lugnare och inte gick upp i samma press som i inledningen av matchen. Djurgården fick ha lite mer boll men var väldigt uddlösa, det var i stort sett bara farligt när Jessica Landström hade bollen. Tolv minuter efter Linköpings tredje mål kom det fjärde när Lisa De Vanna utnyttjade ett läge som uppstod efter en långboll från Petra Larsson. Fem minuter senare var det nära igen när Nilla Fischer nickade i ribban efter en hörna slagen av Louise Fors.

Med tio minuter kvar av halvleken fick LFC en indirekt frispark efter ett bakåt spel av en Djurgårdsförsvarare. Petra Larsson satte igång spelet blixtsnabbt och gav Manon Melis fritt spelrum att skjuta in sitt tredje mål för säsongen och Linköping femte i matchen. Tre minuter efter det femte målet kom också det sjätte. Louise Fors sköt på volley efter en hörna och nätet stod som en strut bakom Tove Enblom. Två minuter senare kom Linköping tredje mål på fem minuter när Manon Melis utnyttjade ett passivt agerande i Djurgårdens backlinje och satte Linköpings sjunde mål i matchen. I den första halvlekens sista minut kom mål nummer åtta när Emma Lundh gjorde sitt andra mål i matchen. Därmed hade LFC gjort lika många mål på en halvlek som de hade gjort under de första åtta omgångarna.

Fem minuter in i den andra halvleken var Djurgården väldigt nära att reducera men Sofia Lundgren räddade upp bollen på mållinjen. Linköping var det bättre laget även i den andra halvlekens inledning men det märktes klart och tydligt att de inte gjorde mer än vad som behövdes. Det var först efter tjugo minuter i den andra som Linköping skapade en riktigt bra chans och det var Manon Melis som kom igenom och sköt ett skott som gick strax utanför. En minut efter fick Manon läget igen och då gjorde hon sitt tredje mål för kvällen.

Den andra halvleken var en tämligen händelsefattig historia vilket man kan första med tanke på Linköpings stora ledning i halvtid. Med tretton minuter kvar att spela kom Josefine Alfsson in på plan och var nära att göra mål med sin första bollkontakt då hon sköt på volley från distans, ett skott som gick i ribban. Med tio minuter kvar kom Manon Melis helt ren och hade väldigt mycket tid att avsluta och alla hade mer eller mindre räknat in Linköpings tionde mål för matchen. Men då räddade Tove Enblom och bollen gick till hörna. Då kom det tionde målet för Linköping när Josefine Alfsson slog in bollen från nära håll.

På tilläggstid gjorde Manon Melis sitt fjärde mål för kvällen och fastställde slutresultatet till 11-0.

2012-06-10 17:50

Skrivet av: Gustaf Pettersson