Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 105 111 115

Mittfältare
112 106 108 117

Forwards
109 110

Ersättare
102 114 123 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
107 113 118 120
Matchfakta
MFF   LFC
2  1
(1-1, 1-0)

Varningar, MFF: Lina Nilsson
Varningar, LFC: Jessica Samuelsson, Maja Krant
Publik: 838
Domare: Jenny Palmqvist

Mål
Första halvlek
06.18 0-1 Manon Melis (Louise Fors)
08.32 1-1 Sara Björk Gunnarsdottir (Ramona Bachman)

Andra halvlek
53.30 2-1 Ramona Bachman (Anja Mittag)

Byten
72.07 Byte LFC Ut Emma Lundh, In Jonna Andersson
76.10 Byte Ldb Ut Emma Rubensson, In Emma Wilhelmsson
LFC deppar efter förlust mot Vittsjö 2012
Foto: Filip Oskarsson

LFC kammade noll i Malmö

LFC tog ledningen borta mot Malmö efter sex minuter genon Manon Melis. Men glädjen blev kortvarig, Malmö kvitterade strax därefter och avgjorde matchen i den andra halvleken.

Tisdagskvällen bjöd på en viktig match för Linköpings FC i Damallsvenskan när de ställdes mot regerande svenska mästarinnorna Ldb FC Malmö. De rätta förutsättningarna för en riktigt bra match fanns där i form av två bra lag. Linköping kom till spel med samma startelva som i storsegern mot Djurgården, den sista matchen innan landslagsuppehållet.

Linköping öppnade matchen på ett väldigt bra sätt och skapade chanser omgående i den första halvleken och utdelningen lät inte vänta på sig. Efter sex minuter slog Louise Fors en djupledspassning som Manon Melis tog hand om och lobbade in matchens första mål bakom Malmös isländska målvakt Thora Helgadottir. Men Linköpings ledning blev kortvarig, för blott två minuter efter LFCs ledningsmål kom kvitteringen från hemmalaget nära Sara Björk Gunnarsdottir satte dit Malmös kvittering bakom Sofia Lundgren.

Linköping fortsatte att spela bra och var stundtals riktigt bra under den första halvtimmen men hade svårt att komma till de riktigt farliga målchanserna. Malmö i sin tur spelade bra framåt och visade upp ett väldigt rörligt anfallsspel där Ramona Bachman och Anja Mittag ständigt hotade mot Linköpings backlinje. Malmö var det bättre laget i slutskedet av första halvlek men ställningen var lika när lagen gick in till halvtidsvila.

Linköping började återigen bra i den andra halvleken och skapade ett par riktigt vassa chanser. Först hade Petra Larsson ett skott som tog i ribban, ett läge som följdes upp med ett stenhårt skott av Louise Fors som Thora Helgadottir lyckades rädda. Direkt efter räddningen startade Malmö en spelvändning som resulterade i ett friläge för Ramona Bachman som rullade in bollen bakom Sofia Lundgren. Malmö blev allt bättre efter sitt mål och var det bättre laget efter att de tog ledningen i matchen.

Linköping hade svårt att ta sig tillbaka i matchen efter Malmös ledningsmål och hemmalaget fick ett större bollinnehav och fler målchanser. Linköpings backlinje fick jobba hårt och gjorde det bra när Malmös duktiga offensiv gick framåt. LFCs offensiv fick slita hårt för att skapa någonting och det blev aldrig riktigt farligt när Linköping var framme och hotade. I slutskedet fick LFC ett par halvchanser men kvitteringen för bortalaget kom aldrig och Malmö tog tre viktiga poäng i toppstriden.

2012-06-26 21:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson