Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 105 111 115

Mittfältare
112 106 108 109

Forwards
117 110

Ersättare
102 114 123

Spelade ej/ skadade/sjuka
107 113 118 120
Matchfakta
LFC   JBK
4  0
(4-0, 0-0)

Varningar, LFC: Louise Fors, Josefine Alfsson
Varningar, JBK:
Publik: 557
Domare: Pernilla Larsson

Mål
Första halvlek
11.41 1-0 Nilla Fischer (Petra Larsson)
17.10 2-0 Manon Melis (straff)
18.12 3-0 Lisa De Vanna (Emma Lundh)
46.18 4-0 Nora Holstad-Berge (Lisa De Vanna)

Byten
64.04 Byte JBK Ut Leena Puranen, In Malin Fors
64.04 Byte JBK Ut Kristin Carlsson, In Sofia Skog
64.04 Byte LFC Ut Emma Lundh, In Matilda Agné
73.03 Byte LFC Ut Louise Fors, In Josefine Alfsson
Manon Melis in action Djurgården 2012
Foto: Filip Oskarsson

Tredje raka segern på Folkungavallen

Linköpings FC besegrade Jitex med 4-0 efter en uppvisning i den första halvleken. Därmed bärgade LFC sin tredje raka hemmaseger på Folkungavallen.

LFC spelade sista hemmamatch innan OS-uppehållet på söndagseftermiddagen när Jitex BK kom på besök. LFC hade innan matchen en uppåtgående form med två raka vinster på hemmaplan och en snöplig förlust borta mot Ldb FC Malmö.

Linköping började matchen på ett övertygande sätt och hade en jättebra chans redan efter tre minuter när Emma Lundh nickade bollen i ribban. Hemmalaget fortsatte att trumma på och Jitex fick inte låna bollen speciellt mycket under den första halvlekens upptakt. Efter tio minuter fick LFC en frispark i bra läge som Petra Larsson förvaltade på bästa sätt när hon hittade Nilla Fischer i straffområdet som nickade in ledningsmålet för hemmalaget. Fyra minuter senare avlossade Manon Melis ett tungt skott som tvingade fram en riktigt bra räddning från Jitexs finska landslagsmålvakt Minna Meriluoto. På den efterföljande hörnan uppstod en situationen framför mål som resulterade i att huvuddomare Pernilla Larsson blåste straff för Linköping.

Manon Melis klev fram till straffpunkten och kunde enkelt placera in bollen i hörnet och ge Linköping en tvåmålsledning. Men målkalaset slutade inte där för blott en minut senare var det dags för Lisa De Vanna att skriva in sig i målprotokollet när hon stötte in bollen från nära håll.

Linköping fortsatte att spela bra i matchen och Jitex hade stora problem att hänga med när Linköping drev upp tempot i passningsspelet. Det gjorde att LFC kom till flera bra lägen men Minna Meriluoto gjorde en riktigt bra match och såg till att LFC inte stack ifrån allt för mycket. När klockan började närma sig pausvila var ställningen fortfarande 3-0 till hemmalaget innan Nora Holstad-Berge gjorde 4-0 i den första halvlekens sista minut.

I den andra halvleken fortsatte LFC att spela bra men det märktes att hemmalaget inte gick framåt på samma sätt som i den första halvleken. Istället för att spela längs med marken blev det fler långbollar, ett spel som passade Jitex bättre. Gästerna skapade ett par bra chanser i den andra halvleken men då visade Sofia Lundgren varför hon är en av Sveriges bästa målvakter med flera bra räddningar.

LFC kontrollerade händelserna och tog sin tredje raka seger på hemmaplan och kan dessutom stoltsera med smått fantastiska 19-1 i målskillnad på de senaste tre hemmamatcherna.

2012-07-01 18:50

Skrivet av: Gustaf Pettersson