Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 105 111 115

Mittfältare
112 106 116 117

Forwards
109 108

Ersättare
102 110 114 123
25

Spelade ej/ skadade/sjuka
107 113 118 120
Matchfakta
LFC   VGIK
4  3
(2-0, 2-3)

Varningar, LFC:
Varningar, VGIK: Kirsty Yallop
Publik: 389
Domare: Linn Andersson

Mål
Första halvlek
16.41 1-0 Pernille Harder (utan assist)
29.30 2-0 Manon Melis (Louise Fors)

Andra halvlek
47.41 2-1 Danesha Adams (utan assist)
52.48 3-1 Manon Melis (Jessica Samuelsson)
55.42 4-1 Petra Larsson (Manon Melis)
72.57 4-2 Emma Sjödahl (utan assist)
86.04 4-3 Sofie Andersson (utan assist)

Byten
58:e min Byte LFC Ut Lisa De Vanna, In Jonna Andersson
71:e min Byte LFC Ut Petra Larsson, In Matilda Agné
71:e min Byte VGIK Ut Sandra Adolfsson, Vlora Bajraktaraj,
71:e min Byte VGIK Ut Louise Andersson, In Charlotte Bergstrand
75:e min Byte LFC Ut Louise Fors, In Emma Lundh
Manon Melis och Petra Larsson Djurgården 2012
Foto: Filip Oskarsson

Manon Melis sänkte Vittsjö med två mål

Linköpings FC tog en viktig seger mot Vittsjö på tisdagskvällen. Manon Melis tillhörde en av hemmalagets bästa spelare och bidrog med två mål och en assist.

Gästerna från Vittsjö öppnade matchen på ett bra sätt och skapade matchens första målchans efter ett par minuter när mittfältaren Sandra Adolfsson avlossade ett tungt skott som gick ovanför. Två minuter senare kom Emma Unkuri till ett farligt avslut som gick i ribban.

Linköping i sin tur rullade bollen mellan sig på mittfältet men spelet i den sista tredjedelen funkade inte till en början.

Efter sexton minuter kom Linköping till en väldigt bra möjlighet när Maja Krantz slog ett inlägg som Pernille Harder nickade utanför via en Vittsjöspelare. På den efterföljande hörnan tog LFC ledningen när Pernille Harder utnyttjade ett misstag från Vittsjös målvakt Loes Geurts, ett mål som framkallade protester från Vittsjö.

Vittsjö var väldigt nära att kvittera matchen efter drygt tjugo minuters spel när en hörna från gästerna räddades upp på mållinjen av Sofia Lundgren. Två minuter senare sköt Sandra Adolfsson ett skott som gick precis utanför Lundgrens högra stolpe och det kändes som att kvitteringen hängde i luften.

Men istället för en kvittering för gästerna utökade LFC sin ledning till 2-0. Louise Fors fick bollen på mitten och slog en lång svepande boll till Manon Melis som rullade in bollen i det bortre hörnet. Linköping avslutade bra i den första halvleken och var i 2-0 ledning efter matchens första halva.

Reduceringen från Vittsjö kom direkt i den andra halvleken när Danesha Adams fick in bollen bakom Sofia Lundgren. Efter åtta minuter av halvleken kom repliken från LFC när Manon Melis satte fart och utökade hemmalagets ledning till 3-1. Tre minuter senare kom nästa mål för hemmalaget efter ett väldigt vackert anfall som slutade med att Petra Larsson satte bollen i nät och gjorde sitt tredje mål för säsongen.

Linköping började sedan dominera i matchen och Vittsjö såg ut att vara ett slaget lag med en halvtimme kvar att spela. Hemmalaget hade mycket boll och kom till flera bra anfall tack vare sitt fina kombinationsspel. Med arton minuter kvar ytterligare en reducering för hemmalaget när Emma Sjödahl fick in bollen efter en trasslig situation framför mål.

Vittsjö började jaga en kvittering i matchen och hade bra fart när de gick framåt i planen. LFC försvarade sig så bra de kunde och stod emot när gästerna tryckte på för ytterligare en reducering. Med fyra minuter kvar kom nästa reducering för Vittsjö när Sofie Andersson forcerade in bollen efter en hörna, noterbart är det var Vittsjös tredje mål på hörna. Men närmare än så kom inte Vittsjö och LFC tog därmed tre väldigt viktiga poäng för kampen kring placeringarna 3-6.

2012-10-02 20:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson