Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
102

Backar
123 114 111 115

Mittfältare
112 108 110 106 25

Forwards
117

Ersättare
109 101 18

Spelade ej/ skadade/sjuka
107 113 118 120
121 105
Matchfakta
SAIS   LFC
0  5
(0-2, 0-3)

Varningar, SAIS:
Varningar, LFC:
Publik: 121
Domare: Joakim Wik

Mål
Första halvlek
23:e 0-1 Petra Larsson
26:e 0-2 Lisa De Vanna

Andra halvlek
56:e 0-3 Jonna Andersson
79:e 0-4 Jonna Andersson
86:e 0-5 Jessica Samuelsson
 
Byten:
75:e Sofia Lundgren (in)
- Emma Lundh (ut)
 
80:e Jasmin Söderberg (in)
- Petra Larsson (ut)
 
Fotnot: 
Wildcatsregistrerade spelaren Jasmin Söderberg (tidigare Lotorp) fanns med i laget (nr 18) och fick spela sista tio minuterna.
 
» Bilder från matchen
 
 
 
 
Smedby-LFC 2012 Sofia Lundgren utespelare
Foto: Filip Oskarsson

Seger för LFC mot Smedby

Linköpings FC besegrade Smedby AIS med 0-5 på tisdagskvällen. Jonna Andersson blev tvåmålsskytt i storsegern för Linköping. På bilden ses Sofia Lundgren som fick spela forward sista kvarten.

Linköpings FC spelade på tisdagskvällen sin första match i Svenska Cupen för säsongen. För motståndet stod Norrköpingslaget Smedby AIS, som har fostrat LFC-spelarna Tilda Heimersson och Jessica Samuelsson.

Linköping öppnade matchen bra och det syntes tydligt att LFC kom från spel i Damallsvenskan medan Smedby kom från spel i Division två. LFC höll i taktpinnen i matchen och skapade målchanser framåt. Matchens första mål kom efter att klockan tickat över tjugo minuter och det var Linköping som tog ledningen genom Petra Larsson. Tre minuter senare var det dags igen och då var det Lisa De Vannas tur att bli målskytt på Smedby IP.

Även om det var LFC som förde matchen och var det bättre laget så stack Smedby och skapade ett par chanser, dock blev det aldrig riktigt farligt när hemmalaget kom till avslut.

I den andra halvleken fortsatte LFC att föra spelet och det var aldrig något snack om saken att vinsten skulle tillfalla Linköping. Efter tolv minuter av andra halvleken utökade Linköping ledningen när Jonna Andersson gjorde sitt första mål för kvällen. Jonna följde upp det med att göra sitt andra drygt tjugo minuter senare innan Jessica Samuelsson satte spiken i kistan med Linköpings femte för kvällen. LFC avancerade därmed till den fjärde omgången av Svenska Cupen.

Tränarkommentarer Christian Andersson:

– Det är alltid skönt att vinna. Vi möter ett division två lag och de slåss med näbbar och klor. Från vår sida blandas klapp-klapp spel med att vi krånglar till det i vissa situationer. Det var en typisk match för den första omgången i Svenska Cupen.

– Oavsett är segrar alltid viktiga och det stärker självförtroende. Sen tror jag att när vi kunde hämta ikapp mot Örebro och var närmast ett ledningsmål är en viktig mental aspekt att bygga på.

2012-05-15 22:40

Skrivet av: Gustaf Pettersson