Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
102

Backar
121 105 111 123

Mittfältare
25 106 112 117

Forwards
109 110

Ersättare
101 108 114 115

Spelade ej/ skadade/sjuka
107 113 118 120
Matchfakta
KDFF   LFC
2  1
(1-0, 1-1)

Varningar, KDFF:
Varningar, LFC:
Publik: 0
Domare: Paula Törn

Mål
Första halvlek
30:e 1-0 Kosovare Asllani (straff)

Andra halvlek
49:e 2-0 Alice Nilsson
50:e 2-1 Jonna Andersson

Mariann Gajhede har full koll 2012
Foto: Filip Oskarsson

LFC tog sig inte vidare i Svenska Cupen

Linköpings FC tog sig inte vidare i Svenska Cupen. Kristianstad blev en för svår motståndare och avgick med segern via 2-1 på hemmaplan.

Bortamatch mot Kristianstad i den fjärde omgången av Damallsvenskan var det som stod på schemat för Linköpings FC på nationaldagen. Linköping valde att göra ett antal ändringar jämfört med det lag som startade i segermatchen mot Piteå, bland annat fick Karen Bardsley förtroendet mellan stolparna.

Matchinledningen var jämn och de båda lagen spelade bra redan från avspark. En tendens som visade sig tidigt i matchen var de båda lagens vilja att spela långt i djupled för att hota respektive backlinjen. Kristianstad var det lag som hade mest boll och förde matchen samtidigt som LFC hotade med snabba kontringar i offensiv riktning. LFC visade väldigt bra tendenser i det offensiva spelet och var nära de riktigt heta chanserna ett par gånger.

Efter en halvtimme fick hemmalaget Kristianstad en utmärkt möjlighet att ta ledningen efter att Nilla Fischer tacklat Elin Nilsen i straffområdet och domaren valt att döma straff. Kosovare Asllani klev fram till straffpunkten och gav hemmalaget ledningen i matchen. Strax därefter fick LFC ett bra frisparksläge strax utanför straffområdet där Nilla Fischer klev fram och avlossade ett hårt skott som gick längs med marken och tvingade fram en mycket bra räddning från Hedvig Lindahl. Precis innan paus fick LFC ytterligare ett läge bra när Manon Melis avlossade ett bra skott som återigen tvingade fram en bra räddning från Hedvig Lindahl.

Den andra halvleken började med att Kristianstad utökade ledningen till 2-0 nästan omgående. Det tog fyra minuter innan Alice Nilsson nickade in 2-0 på en hörna. Men minuten efter slog LFC tillbaka när Jonna Andersson, notorisk målskytt i Svenska Cupen, tryckte dit bollen bakom Lindahl. Linköping höjde sig efter reduceringen och hotade ständigt i djupled. LFC höll i taktpinnen och skapade ett par bra chanser men Hedvig Lindahl spelade bra för Kristianstad och stod för ett antal bra räddning när Linköping kom till avslut. LFC forcerade under stora delar av den andra halvleken men lyckades inte få till en kvittering. Kristianstad drog det längsta strået i dagens match och avancerade därmed fram till kvartsfinal i Svenska Cupen.

2012-06-06 19:50

Skrivet av: Gustaf Pettersson