Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 107 111 123

Mittfältare
120 105 108 106 25

Forwards
110

Ersättare
Ingen spelare

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   TFF
7  6
(0-0, 1-1, 6-5)

Varningar, LFC:
Varningar, TFF:
Publik: 0
Domare: N/A

Första halvlek
Byte LFC: Ut Ingrid Schjelderup, In Emma Lennartsson

Andra halvlek
Byte LFC: Ut Josefin Alfsson, In Charlotte Rohlin
Byte LFC: Ut Mariann Gajhede, In Linda Sällström
0-1 Line Röddik Hansen
Byte LFC: Ut Maja Krantz, In Emma Ekman
1-1 Nilla Fischer

Straffläggning
0-0 Lisa Dahlkvist - Miss
0-0 Louise Fors - Miss
0-0 Kristen Van De Ven - Miss
1-0 Nilla Fischer - Mål
1-1 Jessica Höglander - Mål
1-1 Emma Lundh - Miss
1-2 Line Röddik Hansen - Mål
2-2 Linda Sällström - Mål
2-3 Caroline Seger - Mål
3-3 Sofia Lundgren - Mål
3-3 Johanna Frisk - Miss
3-3 Nora Holstad - Miss
3-4 Kristin Hammarlund - Mål
4-4 Josefine Alfsson - Mål
4-5 Lisa Klinga - Mål
5-5 Matilda Agné - Mål
5-5 Karin Lissel - Miss
6-5 Emma Ekman - Mål
LFC - Tyresö 2011
Foto: Filip Oskarsson

LFC straffade Tyresö i Växjö

Linköpings FC är i final i Växjö Cup. Efter ett oavgjort resultat efter full tid lyckades LFC avgöra matchen i straffläggningen, där Sofia Lundgren och Emma Ekman blev stora segerorganisatörer.

Linköpings FC spelade sin andra träningsmatch för säsongen mot Tyresö FF i Växjö Cup på tisdagseftermiddagen. I LFC fattades Tilda Heimersson, Jessica Samuelsson, Karen Bardsley samt nyförvärven Lisa De Vanna och Manon Melis, de tre sistnämnda ansluter först i mars.

Matchen var en jämn historia i den första halvleken där båda lagen hade boll och visade upp ett bra spel. De riktigt heta målchanser lös med sin frånvaro och de chanser som skapades vållade inga större problem för Sofia Lundgren eller hennes kollega Carola Söberg, som vaktade målet för motståndarna Tyresö FF. LFC spelade bra och visade goda intentioner under matchen som dessutom var semifinal i Växjö Cup.

I den andra halvleken tog Tyresö över mer och mer och hade det mesta av spelet på offensiv planhalva. LFC stack upp då och då och vaskade fram ett par målchanser, men utan att lyckas få in bollen i nät. Med drygt tio minuter kvar av matchen fick publiken se det första målet när Line Rödik Hansen sköt ett skott utifrån som gick in via stolpen bakom Sofia Lundgren. Men LFC gav sig inte och lyckades åstadkomma en kvittering på tilläggstid när Nilla Fischer nickade in en hörna och tvingade fram ett straffavgörande i matchen.

Väl i straffläggningen var det länge jämnt och spännande, fram till den tionde straffrundan. Då missade Tyresös Karin Lissel vilket gav Emma Ekman, inlånad från BK Kenty, chansen att avgöra. Emma klev fram och slog in straffen och sköt LFC till final där de får möt Kopparberg/Göteborgs FC som slog värdlaget Öster i den andra semifinalen.

Tränarkommentarer Christian Andersson:

– Vi mötte ett bra lag i Tyresö. Det var en jämn första halvlek med lite spelövertag för Tyresö. I andra halvlek får vi inte riktigt igång anfallsspelet och fick istället spendera mycket tid i försvarsställning.

– De gör 0-1 i 83:e minuten, inte helt oförtjänt. Efter målet fick vi blodad tand och fick upp spelet. Sen fick vi två hörnor och lyckades kvittera genom Nilla. Sen gick det till straffar där Sofia räddade fyra straffar och Emma Ekman avgjorde i straffläggningen.

2012-02-18 19:55

Skrivet av: Gustaf Pettersson