Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt

Backar

Mittfältare

Forwards

Ersättare
Ingen spelare

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   JBK
2  1
(0-1, 2-0)

Varningar, LFC:
Varningar, JBK:
Publik: 0
Domare: N/A

Första halvlek
0-1 Jitex BK

Andra halvlek
1-1 Självmål
2-1 Linda Sällström
Glädje efter seger mot GBG 2012
Foto: Filip Oskarsson

LFC besegrade Jitex i finalen

Linköpings FC tog hem Växjö 2013 Cup. Efter att ha hamnat i underläge i första halvleken lyckades LFC vinna med 2-1.

Efter gårdagens vinst mot IFK Kalmar ställdes Linköpings FC mot Jitex BK i finalen av Växjö 2013 Cup.

Den allsvenska konkurrenten Jitex BK tog ledningen i matchen i slutskedet av den första halvleken. LFC repade mod i den andra halvleken och efter tio minuter lyckades LFC kvittera när en spelare i Jitex stod för ett självmål.

Ytterligare tio minuter senare tog Linköping ledningen när Linda Sällström nickade in 2-1 målet. Målet från Linda Sällström blev avgörande och LFC tog därmed hem Växjö 2013 Cup samt 25 000 i vinstpengar.

Tränarkommentar Martin Sjögren:

– Det är viktigt att vi får en bra start på säsongen och det är viktigt att vinna då det är någonting man lär sig och man bygger upp en känsla att vinna. Vi såg dessutom tendenser i spelet som var bra under vissa perioder. Givetvis fick det saker att utveckla och det vore konstigt om allting fungerade redan nu, säger Martin Sjögren.

– Matchen idag var lite annan karaktär och tuffare motstånd. Vi tilläts dock äga bollen och styra spelet under stora delar av matchen men vi lyckades inte skapa lika mycket chanser som igår.  Men vi visade ändå prov på att vi kommer ha ett bra anfallsspel den här säsongen.

– Idag tycker jag att Nilla Fischer gör en jättebra andra halvlek som mittback, Jessica Samuelsson har sett pigg ut och Pernille är viktig för vårt offensiva spel. Det finns många spelare som man kan framhålla, men de tre spelare kan man framhålla från dagens match. Jovana Damjanovic har gjort det bra utifrån hennes förutsättningar och det känns väldigt lovande.

2013-02-16 15:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson