Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
102

Backar
115 105 108 120

Mittfältare
10 112 106 25

Forwards
116 109

Ersättare
107 111 114 23

Spelade ej/ skadade/sjuka
101 113 118 121
Matchfakta
LAND   LFC
0  13
(0-4, 0-9)

Varningar, LAND:
Varningar, LFC:
Publik: 390
Domare: Sandra Werner

Mål
0-1 Jennie Nordin
0-2 Pernille Harder
0-3 Självmål
0-4 Jonna Andersson
0-5 Jessica Samuelsson
0-6 Stina Blackstenius
0-7 Jonna Andersson
0-8 Renée Slegers
0-9 Petra Larsson
0-10 Jennie Nordin
0-11 Emma Lennartsson
0-12 Renée Slegers
0-13 Stina Blackstenius
LFC - Vittsjö 2013
Foto: Ted Malm

Storseger för LFC i Svenska Cupen

LFC fick en bra matchen i benen inför söndagens omstart av Damallsvenskan. Landsbro besegrades med 0-13 i Svenska Cupens andra omgÄng i en match dÀr LFC dominerade stora delar av spelet.

LFCs första match efter EM-uppehållet spelades på Borovallen i Landsbro där LFC ställdes mot hemmalaget i Svenska Cupens andra omgång. LFC fick en kanonstart på matchen när Jennie Nordin nickade in 0-1 efter en väl slagen frispark av Petra Larsson. Två minuter senare stod Stina Blackstenius för en bra prestation och serverade Pernille Harder som enkelt placerade in 0-2.

LFC dominerade matchbilden och hemmalaget Landsbro hade inte mycket att sätta emot när LFC gick till anfall. Däremot kämpade Landsbro väldigt mycket och spelade stundtals på gränsen till vad som är tillåtet på en fotbollsplan.

Efter drygt en halvtimme utökade LFC sin ledning när en spelare i hemmalaget skickade in bollen i egen målbur. LFC utökade sin ledning ännu en gång i den första halvleken när Jonna Andersson lyckades överlista Landsbros målvakt (som förövrigt var hemmalagets bästa spelare i den första halvleken)

I den andra halvleken fick LFC en bra start när Jessica Samuelsson skarvade in 0-5 efter ett inlägg. Ett par minuter senare var det dags igen när Stina Blackstenius tog sig in i straffområdet och avslutade i liggande läge, ett skott som gick rakt upp i nättaket.

Jonna Andersson gjorde sedan sitt andra mål för matchen när hon löpte förbi en back i hemmalaget och satte 0-7 i det bortre hörnet.

Hemmalaget blev allt tröttare vilket gav LFC läge för ännu fler mål. Renée Slegers kom istället för Pernille Harder och gjorde efter två minuter 0-8 med ett stenhårt skott i bortre hörnet. Strax därefter gjorde Petra Larsson 0-9 när hon enkelt kunde placera in bollen i det för stunden tomma hemmamålet.

Med tio minuter kvar av matchen utökade LFC ännu en gång när mittbacken Jennie Nordin gjorde sitt andra mål för kvällen.

Innan matchen var slut gjorde LFC ytterligare tre mål genom Emma Lennartsson, Renée Slegers och Stina Blackstenius. Linköping gick därmed vidare till tredje omgången i Svenska Cupen.

– Det var en bra match för oss inför omstarten av Damallsvenskan på söndag. Det var kul att se de spelare som inte hade förmånen att få delta i EM, att de gjorde så bra prestationer direkt efter uppehållet. Den här segern ger oss en fortsatt tro på en bra höstsäsong, säger LFCs Anders Jacobsson.

– Ett par spelare var extra roliga att se ikväll. Jennie Nordin, Lina Ringshamre och Matilda Holmberg gjorde debut på ett förtjänstfullt sätt. Det var också väldigt roligt att se Petra Larsson vara tillbaka i spel efter sin besvärliga vårsäsong.

2013-07-31 22:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson