Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 105 107 120

Mittfältare
111 112 106 25

Forwards
116 114

Ersättare
102 108 109 10
115 123

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
118
Matchfakta
KG   LFC
1  1
(0-1, 1-0)

Varningar, KG: Jodie Taylor
Varningar, LFC: Petra Larsson
Publik: 418
Domare: Linn Andersson

Mål
30:e 0-1 Pernille Harder (Magdalena Ericsson)
83:e 1-1 Yael Averbuch

Byten
68:e Ut Pauline Hammarlund, In Stina Blackstenius
71:e Ut Pernille Harder, In Lidija Kulis
86:e Ut Jonna Andersson, In Emma Lennartsson
AIK-LFC 2012 Pernille Harder
Foto: Filip Oskarsson

En poäng kunde ha varit tre i premiären

Linköpings FC åkte till Göteborg och snodde med sig en poäng i premiären. Men det såg länge ut att bli en vinst, men Yael Averbuchs distansskott med sju minuter kvar räddade en poäng till Göteborg.

Valhalla IP var skådeplats för Linköpings premiär i Damallsvenskan mot Kopparberg/Göteborgs FC. LFC inledde matchen på bra ett bra sätt och lyckades få stopp på Göteborgs anfallsförsök med hjälp av ett ramstarkt försvarsspel.

Efter två minuter stack LFC upp i sitt första anfall och fick en bra chans när Pauline Hammarlund avlossade ett skott som räddades av Göteborgs målvakt Louise Högrell.

LFC bjöd upp till match och spelade väldigt bra såväl i defensiven som i offensiven, något som verkade överraska hemmalaget Göteborg. Efter en halvtimme fick publiken på Valhalla IP se en riktigt fin aktion från LFCs vänsterback Magdalena Ericsson, som med en lång, svepande passning hittade fram till Pernille Harder som i fritt läge gav LFC ledningen i matchen.

Bara fem minuter senare var LFC nära att utöka ledningen men en stolpträff på Pauline Hammarlunds nick förhindrade LFC från att utöka ledningen i matchen. Men en uddamålsledning i paus var ett godkänt resultat för Linköping.

I den andra halvleken lyfte Göteborg fram spelet i ett försök att jaga en kvittering. Men LFC stod upp på ett föredömligt sätt i defensiven och såg till att Göteborg inte tilläts skapa några riktigt farliga chanser.

Den andra halvleken bjöd inte på lika öppet spel som var i den första, istället utkämpades ett krig på mittfältet. Göteborg var det spelförande laget, men som tidigare nämnt så hade de svårt att komma till bra målchanser.

Men med sju minuter kvar lyckades Göteborg kvittera matchen när Yael Averbuch avlossade ett tungt skott från distans, ett skott som gick in i Sofia Lundgrens bortre hörn.

På slutet var det dock LFC som var närmast segern och såväl Stina Blackstenius som Renée Slegers fick öppna lägen men lyckades inte √∂verlista m√•lvakten. LFC fick ett oavgjort resultat med sig, en poäng som kunde ha varit tre.

2013-04-17 21:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson