Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 105 107 120

Mittfältare
121 116 106 25

Forwards
111 123

Ersättare
102 108 109 10
112

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
114 118
Matchfakta
TFF   LFC
2  0
(0-0, 2-0)

Varningar, TFF: Marta
Varningar, LFC: Charlotte Rohlin
Publik: 1478
Domare: Linn Andersson

Mål
88:e minuten 1-0 Kristen Van De Ven
91:e minuten 2-0 Christen Press

Byten
45:e minuten Ut Jonna Andersson, In Emma Lennartsson
45:e minuten Ut Lidija Kulis, In Petra Larsson
78:e minuten Ut Renée Slegers, In Stina Blackstenius
LFC-SunnanÄ 2013
Foto: Ted Malm

LFC föll pÄ mÄlsnöret

LFC stod för en gedigen insats pÄ bortaplan mot Tyresö FF. Men trots ett bra försvarsspel lyckades inte LFC hÄlla undan och Tyresö vann matchen med 2-0.

Linköping åkte på lördagen till Tyresö för att möta den stora guldfavoriten Tyresö FF. LFC, som var kraftigt nederlagstippade, fick dock en hygglig start på matchen och skapade matchens första chans när Jonna Andersson avlossade ett skott som Tyresös Carola Söberg räddade.

Efter den målchansen handlade mycket i spelet om Tyresö och deras offensiv. Efter sex minuter fick amerikanskan Christen Press ett väldigt bra läge som Sofia räddade på ett bra sätt. Den chansen markerade startskottet för Tyresös offensiva frammarsch. Hemmalaget skapade ett flertal bra chanser som KFC var tvungna att värja sig emot.

Tyresö styrde spelet medan LFC stack upp i farliga omställningar som gav ett par halvchanser. Mycket utav Tyresös anfallsspel kom från vänsterkanten och den duktige ytterbacken Sara Thunebro som tilläts komma på offensiv ett par gånger för mycket.

Närmast ett ledningsmål i den första halvleken var Tyresö när storstjärnan Marta sköt i ribban med en och en halv minut kvar av halvleken.

LFC öppnade bra i den andra halvleken och lyckades skapa två bra chanser under de första fem minuterna, dock utan att få hål på Tyresö. LFC spelade bra och vann framförallt fler bollar högt upp i plan, vilket ökade möjligheterna för ett bra anfallsspel.

När Tyresö sedan börjar etablera spelet ännu en gång stod LFC upp på ett bra sätt i defensiven. Framförallt var det Nilla Fischer som var som en levande vägg längst bak i försvarsspelet.

Tyresö var nära att få in ett ledningsmål efter 68 minuter men då stod Sofia Lundgren gör en räddning av den högre skolan och tippade bollen över ribban. Tyresö fortsatte föra spelet med de giftiga chanserna började lysa allt mer med sin frånvaro.

Men med två minuter kvar av ordinarie tid lyckades Tyresö spräcka LFCs nolla genom Kristen Van De Ven, ett mål som kom till i misstänkt offsideposition. Två och en halv minut senare utökade Tyresö genom amerikanskan Christen Press.

LFC kämpade frenetiskt och var väl värda minst en poäng i dagens match.

2013-04-27 19:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson