Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 105 107 120

Mittfältare
10 111 106 123

Forwards
116 114

Ersättare
102 108 121
25

Spelade ej/ skadade/sjuka
109 113
118
Matchfakta
LFC   VGIK
3  0
(1-0, 2-0)

Varningar, LFC: Nilla Fischer, Renée Slegers
Varningar, VGIK: Ida Olsson
Publik: 304
Domare: Linn Andersson

Mål
18:e min 1-0 Emma Lennartsson
56:e min 2-0 Lidija Kulis (Pernille Harder)
67:e min 3-0 Pauline Hammarlund (Pernille Harder)

Byten
73:e min LFC Ut Lidija Kulis, In Jonna Andersson
80:e min LFC Ut Emma Lennartsson, In Petra Larsson
LFC-KIF 130505
Foto: Ted Malm

LFC tog sin första seger!

I den femte omgÄngen var det dags för LFC att fÄ fira en seger för första gÄngen i Damallsvenskan 2013. Vittsjö besegrades med 3-0 efter mÄl av Emma Lennartsson, Lidija Kulis och Pauline Hammarlund.

På onsdagskvällen ställdes tabellnian Linköpings FC mot tabelltian Vittsjö GIK, två lag som innan matchen stod på tre poäng i Damallsvenskan. Linköping öppnade matchen på ett bra sätt och tog tidigt initiativet i matchen. Emma Lennartsson gjorde sin första match från start i Damallsvenskan och visade tidigt att hon ville vara delaktig i matchen.

Efter arton minuter i den första halvleken tog just Emma Lennartsson hand om bollen, drev in i straffområdet och avlossade ett skott som rullade in i mål bakom Vittsjös målvakt Loes Guerts. Därmed gjorde Emma Lennartsson sitt första mål i Damallsvenskan.

Linköping fortsatte att spela bra och efter en halvtimme var det nära att bli 2-0 men Pernille Harders skott gick i ribban. Det spelmässiga övertaget i den första halvleken tillhörde LFC som gick till pausvila med en uddamålsledning.

I den andra halvleken fortsatte LFC att visa framfötterna med ett bra passningsspel som gjorde att målchanserna uppenbarade sig. Efter elva minuter utökade LFC sin ledning när Pernille Harder gjorde bort sin markering och spelade in till Lidija Kulis, som även hon gjorde sitt första mål för LFC i Damallsvenskan.

Elva minuter senare var det dags igen när Pernille Harder spelade fram till Pauline Hammarlund som med sitt mål sköt LFC till en 3-0 ledning, samt gjorde sitt första mål i LFC.

LFC var nära att utöka sin ledning ett par gånger om, men matchen stannade vid en 3-0 seger. Därmed tog LFC sin första seger i Damallsvenskan 2013 och klättrade från en niondeplats till en sjätteplats.

– Det var skönt att vinna, det är mycket roligare än att spela oavgjort eller förlora. Jag tycker att vi visar från start att vi ska gå ut och köra. Våra första 20-25 minuter slår an tonen för matchen innan vi har en sämre period sista 10 innan paus, säger LFCs Martin Sjögren.

– Jag tycker att Emma Lennartsson gör en jättebra match, jag tycker att Pernille Harders andra halvlek är riktigt bra och hennes samarbete med Pauline Hammarlund funkar riktigt bra idag.

2013-05-08 21:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson