Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 105 107 120

Mittfältare
10 111 106 123

Forwards
116 114

Ersättare
102 108 109 121
25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
118
Matchfakta
JBK   LFC
1  1
(0-1, 1-0)

Varningar, JBK: Frida Höglund
Varningar, LFC: Pernille Harder
Publik: 234
Domare: Annika Andric

Mål
31:e 0-1 Renée Slegers (Pauline Hammarlund)
51:e 1-1 Elin Sandgren (Mimmi Löfwenius)

Byten
62:e min Ut Jessica Samuelsson, In Maja Krantz
66:e min Ut Pauline Hammarlund, In Stina Blackstenius
77:e min Ut Emma Lennartsson, In Jonna Andersson
LFC - Vittsjö 2013
Foto: Ted Malm

LFC tog en poäng mot Jitex

LFC var i ledning i halvtid på Lindevi IP. Men ett tidigt kvitteringsmål i andra halvlek från hemmalaget satte stopp för LFCs vinstplaner.

Linköpings FC ställdes på söndagen mot Jitex BK på deras temporära hemmaplan Lindevi IP i Lindome. Matchens karaktär sattes tidigt och det syntes tydligt att kamp blev ledordet tidigt i matchen. Jitex BK fick tidigt två frilägen i matchen, två lägen som räddades av LFCs landslagsmålvakt Sofia Lundgren.

LFC lyckades inte riktigt komma till konkreta målchanser och spelet såg omständligt ut under stora delar av den första halvleken. Efter tjugo minuter lyckades LFC skapa ett par chanser och efter en halvtimme kom ledningsmålet för gästerna. Pauline Hammarlund spelade bakåt till Renée Slegers som med ett distinkt skott satte bollen i det bortre krysset.

Med fem minuter kvar av halvleken var Magdalena Ericsson nära att utöka ledningen för LFC, men nicken från vänsterbacken gick strax över ribban. När domaren blåste av efter första halvlek var LFC i en uddamålsledning inför andra halvlek.

I inledningen av den andra fick LFC ännu en chans att utöka ledningen när Lidija Kulis kom fri mot Minna Merilouto räddade avslutet från Kulis. LFC hade ett par ytterligare chanser men lyckades inte utöka sin uddamålsledning i början av andra halvlek.

Istället lyckades hemmalaget Jitex kvittera när Elin Sandgren nickade in bollen efter en hörna. Efter kvitteringen tog hemmalaget över mer och mer vilket gjorde att LFC fick slita hårt i defensiven.

Mot slutet av matchen tog LFC över handlingen i matchen och satte ordentlig press på motståndarna. Men slutforceringen gav inget resultat och LFC fick nöja sig med en poäng på Lindevi IP.

– Matchen är en stor besvikelse för vår del. Vi är otydliga i vårt agerande och vi gör våra motståndare bra genom att göra det svårt för oss själva. Vår kreativitet är alldeles för låg i denna match, säger LFCs assisterande tränare Anders Jacobson.

2013-05-12 19:25

Skrivet av: Gustaf Pettersson