Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 105 107 120

Mittfältare
10 111 106 25

Forwards
116 114

Ersättare
102 108 109 121
123

Spelade ej/ skadade/sjuka
112 113
118
Matchfakta
LFC   MFF
3  1
(2-1, 1-0)

Varningar, LFC: Emma Lennartsson
Varningar, MFF: Ramona Bachmann
Publik: 682
Domare: Jacob Hallkvist

Mål
19:e min 1-0 Pernille Harder
34:e min 2-0 Pernille Harder
45:e min 2-1 Ramona Bachmann (Anja Mittag)
91:e min 3-1 Stina Blackstenius (Maja Krantz)

Byten
65:e min Ut Pauline Hammarlund, In Stina Blackstenius
73:e min Ut Emma Lennartsson, In Maja Krantz
82:e min Ut Jonna Andersson, In Lidija Kulis
LFC-KIF 130505
Foto: Ted Malm

Pernille Harder visade vägen mot Malmö

Linköpings FC tog en meriterande seger på tisdagskvällen. LFC besegrade guldfavoriten LdB FC Malmö med 3-1 inför 682 åskådare på Linköping Arena. Pernille Harder visade vägen med sina två mål framåt.

Linköpings FC gästades av guldfavoriten LdB FC Malmö på tisdagskvällen. LFC fick en bra inledning på matchen och markerade tydligt att matchen spelades på deras hemmaplan. Malmö hade svårt att få till ett konstruktivt anfallsspel och blev allt som oftast stoppade högt i banan av Linköpings FC.

Efter en kvart av matchen tog Linköping tag i taktpinnen och började bjuda hemmapubliken på riktigt fin anfallsfotboll. Efter tjugo minuter klev matchens gigant Pernille Harder fram ordentligt och gav Linköping ledningen i matchen.

En kvart senare utökade LFC sin ledning och återigen var det Pernille Harder som visade vägen. LFCs bäste målskytt avlossade ett stenhårt skott som gick upp i nättaket bakom Malmös målvakt Thora Helgadottir.

Pernilles två mål såg länge ut att stå sig fram till halvtidsvilan, men i den sista minuten av första halvlek reducerade Malmö genom Ramona Bachmann.

Underhållningsvärdet var högt i den första halvleken och fortsatte sedan på samma nivå i den andra. Tekniska finesser, bra tempo och en stor portion kamp gav kvällens match en extra dimension.

Malmö strävade efter ett kvitteringsmål och började gå framåt allt mer ju längre tiden tickade på matchuret. De sista tio minuterna av andra halvleken var en ren och skär slutforcering från gästerna, som därmed skapade ett par chanser. De blev dock resultatlösa och istället för en kvittering för bortalaget kunde LFC utöka sin ledning till 3-1 när Stina Blackstenius satte dit sitt första mål i Damallsvenskan.

Linköpings FC besegrade LdB FC Malmö och närmade sig således topplagen i Damallsvenskan.

– De första tio minuterna var en period där båda lagen kände på varandra. Efter det började tjejerna ta för sig mer och mer och vår kreativitet ökade. Första halvlek är stundtals riktigt bra från vår sida och det är riktigt kul att spetsa det med Pernilles insats. Det är magiska prestationer som hon visar på planen idag, säger LFCs Anders Jacobson.

– I andra halvlek visar tjejerna ett väldigt stort hjärta. De sista tio minuterna vill Malmö göra i stort sett vad som helst för att ta med sig poäng härifrån och i det läget fortsätter tjejerna att kriga. Det här är en fotbollsmatch, det finns allt i den här matchen. Det finns teknik, glädje, känslor och det är väl det som LFC står för.

2013-05-28 22:15

Skrivet av: Gustaf Pettersson