Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 105 107 120

Mittfältare
10 111 106 25

Forwards
116 114

Ersättare
102 108 109 18
121

Spelade ej/ skadade/sjuka
112 113
118 123
Matchfakta
LFC   MIF
1  0
(1-0, 0-0)

Varningar, LFC:
Varningar, MIF:
Publik: 481
Domare: Pernilla Larsson

MÅL
33:e min 1-0 Pernille Harder

Byten
88:e min Ut Pauline Hammarlund, In Stina Blackstenius
LFC-Mallbacken 130609
Foto: Ted Malm

LFC fortsÀtter att vinna!

SegertÄget LFC har verkligen fÄtt upp farten. Idag besegrades nykomlingen Mallbacken med 1-0, en siffra som borde ha varit större sett till matchbilden.

Linköpings FC ställdes på söndagseftermiddagen mot nykomlingen Mallbacken, som inför matchen låg på tionde plats i tabellen. LFC i sin tur kom till matchen med tre vinster i ryggen och en tredjeplats att försvara.

LFC var det bättre laget i öppningen av matchen och hade ett stort spelövertag på gästerna, som dock försvarade sig på ett ypperligt bra sätt och gjorde det svårt för Linköping att skapa några farliga målchanser.

Linköping var det spelförande laget och gästerna från Mallbacken fick inrikta sig på att städa undan i försvarsspelet. För LFCs del handlade väldigt mycket om den unga danskan Pernille Harder, som med bra passningsspel och skott var den spelare som hotade mest framåt.

Det var därför inte speciellt överraskande att det var just Pernille Harder som efter en halvtimme spräckte gästernas nolla. Jonna Andersson slog ett bra inlägg till Pernille som satte huvudet till bollen och såg den gå in bakom Mallbackens målvakt Katlynn Fraine.

LFC hade ytterligare ett par bra lägen i den första halvleken men när klockan tickade upp på 45 minuter stod det 1-0 på resultattavlan.

Linköping fortsatte att vara spelförande i den andra halvleken mot ett Mallbacken som valde att flytta upp sitt spel för att störa hemmalaget. De lyckades inget vidare med sitt försök och LFC kunde fortsatt kontrollera händelserna.

Däremot lyckades inte LFC med det offensiva spelet i straffområdet. Chanserna var många men avsluten var av för dålig kvalité, vilket medförde att Mallbacken fortfarande var med i matchen när matchen började närma sitt slut.

Gästerna flyttade upp spelet under de sista tio minuterna för att jaga en kvittering, men lyckades inte komma till någon riktigt farlig målchans. LFC redde ut gästernas forcering och tog sin fjärde raka seger.

– Vi har ett klart spelövertag i 80 minuter av matchen och skapar oerhört mycket målchanser. Vi förmår inte att sätta dit dem och det skapar lite bekymmer för oss under de sista 10 minuterna. Men sätt till de här 90 minuterna så ska vi vinna den här matchen och vi är självklart nöjda just nu, säger LFCs Anders Jacobson.

2013-06-09 20:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson