Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
102

Backar
115 108 107 120

Mittfältare
10 105 106 25

Forwards
109 114

Ersättare
111 112

Spelade ej/ skadade/sjuka
101 113 116 118
121
Matchfakta
UIK   LFC
2  0
(0-0, 2-0)

Varningar, UIK:
Varningar, LFC: Jennie Nordin
Publik: 611
Domare: Ifeoma Kulmala

Mål
63:e min 1-0 Jenny Hjolman
91:e min 2-0 Ogonna Chukwudi

Byten
83:e min Ut Jonna Andersson, In Renée Slegers
LFC-UmeÄ 130612
Foto: Ted Malm

Andra raka förlusten för LFC

Trots en bÀttre prestation Àn matchen mot Mallbacken lyckades inte LFC besegra UmeÄ IK. Hemmalaget gjorde tvÄ mÄl i den andra halvleken och vann matchen med 2-0.

Linköpings FC spelade sin andra raka bortamatch när man ställdes mot Umeå IK på T3 Arena. Hemmalaget Umeå fick en bra start på matchen och skapade ganska omgående ett par bra målchanser men LFCs Lina Ringshamre uppträdde på ett mycket stabilt sätt mellan stolparna.

Efter en dryg kvart fick LFC sitt första avslut på mål när Pauline Hammarlund avlossade ett skott som hemmalagets Malin Reuterwall räddade. Det var början på en bra period för LFC i matchen då de skapade flera bra chanser och hade dessutom hade två skott som tog i ribban.

Den sista kvarten i första halvlek återtog hemmalaget kommandot och LFC fick inrikta sig på att försvara sig väl. Umeå hotade mycket med den giftiga anfallsduon Hjolman & Hurtig, men LFC lyckades hålla tätt under resterande del av den första halvleken och gick till pausvila med ett mållöst resultat.

I den andra halvlekens upptakt skapade LFC en bra chans via Emma Lennartsson men återigen stod hemmalagets duktige målvakt Malin Reuterwall i vägen för ett ledningsmål. Istället var det hemmalaget som tog ledningen i matchen efter drygt 20 minuter av halvleken när Jenny Hjolman hittade nätet bakom Lina Ringshamre.

LFC var då tvungna att rycka framåt i ett försök att åstadkomma en kvittering i matchen. Stina Blackstenius fick chansen två gånger om strax efter Umeås ledningsmål men lyckades inte hitta rätt med avslutet.

LFC skapade ett par chanser till men lyckades inte åstadkomma en kvittering. Istället kunde hemmalagets Ogonna Chukwudi utöka ledningen på stopptid i den andra halvleken, ett mål som också fastställde slutresultatet till 2-0 för hemmalaget.

– Vi gör en ganska bra match men släpper in två enkla mål. Prestationsmässigt ska vi ha med oss minst ett oavgjort resultat från den matchen, säger LFCs Martin Sjögren.

– Vårt organiserade försvarsspel är bättre än matchen mot Mallbacken. Men vi får jobba väldigt hårt för att skapa målchanser just nu och då har vi inte råd med att släppa in billiga mål bakåt.

2013-08-11 17:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson