Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
102

Backar
115 105 107 120

Mittfältare
112 111 106 25

Forwards
116 109

Ersättare
108 10 114

Spelade ej/ skadade/sjuka
101 113
118 121
Matchfakta
MIF   LFC
3  1
(2-0, 1-1)

Varningar, MIF: Emmie Johansson, Malin Ahlberg
Varningar, LFC: Pernille Harder
Publik: 705
Domare: Diako Behnam

Mål
Första halvlek
1:e min 1-0 Emmie Johansson
46:e min 2-0 Emmie Johansson

Andra halvlek
53:e min 2-1 Mariann Gajhede
91:e min 3-1 Sandra Andersson

Byten
26:e min Ut Renée Slegers, In Emma Lennartsson
45:e min Ut Petra Larsson, In Pauline Hammarlund
82:e min Ut Jonna Andersson, In Jennie Nordin
LFC - Malmö 130528
Foto: Ted Malm

LFC föll i omstarten av Damallsvenskan

Omstarten av Damallsvenskan bjöd på bortamatch mot Mallbacken för Linköpings FC. Mellan stolparna i LFCs målbur stod Lina Ringshamre, som därmed gjorde sin första match i Damallsvenskan.

LFC fick en jobbig start på matchen när hemmalagets Emmie Johansson gav dem ledningen i matchens första minut, ett avslut som Ringshamre var på men inte lyckades styra bort från målburen.

LFC blev märkbart störda av det tidiga baklängesmål och det tog ett tag innan gästerna från Östergötland jobbade sig in i matchen. När Linköping väl hade tagit sin in i matchen och tagit över densamma kom nästa smäll. Innermittfältaren Renée Slegers fick en smäll mot huvudet och var tvungen att bryta matchen.

LFC jobbade på i slutskedet av den första halvleken men hade svårt att komma till ordentliga målchanser. Den bästa chansen kom i slutet av halvleken när Jonna Andersson fick ett bra läge men sköt utanför. Istället kunde Mallbacken vända spelet och utöka ledningen till 2-0 på tilläggstid genom Emmie Johansson.

I den andra halvleken kom LFC ut som ett nytt lag och satte ordentlig press på hemmalaget. Målchanserna avlöpte varandra och efter åtta minuter kom reduceringen. Mariann Gajhede avlossade ett skott från distans som letade sig in det bortre hörnet.

LFC fortsatte att sätta press på Mallbacken och var ytterst nära att kvittera ett antal gånger om. Stina Blackstenius och Pauline Hammarlund vållade stora problem för hemmalagets försvar men bollen ville inte leta sig in.

När LFC tryckte på i slutskedet av matchen lyckades Mallbacken med ännu en spelvändning och kunde punktera matchen med sitt 3-1 mål på tilläggstid.

– Självklart är vi besvikna över att vi inte lyckas prestera bättre i dagens match. Det är två situationer i första halvleken som sätter oss i problem. Deras ledningsmål efter en minut är väldigt tungt, och när vi sedan har jobbat oss in i matchen så kommer Renées skada väldigt olägligt, säger Anders Jacobsson.

– Vi tar med oss vårt spel i den andra halvleken, som är betydligt mycket bättre än den första. Intentionerna i andra halvlek ger oss en grund att jobba på för bra prestationer framöver.

2013-08-04 19:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson