Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
102

Backar
115 108 107 120

Mittfältare
10 111 106 25

Forwards
116 109

Ersättare
101 112 117 121
123

Spelade ej/ skadade/sjuka
101 113
114 118
Matchfakta
MFF   LFC
4  0
(3-0, 1-0)

Varningar, MFF:
Varningar, LFC:
Publik: 1070
Domare: Sandra Fogelberg

Mål
21:e min 1-0 Anja Mittag
28:e min 2-0 Manon Melis
38:e min 3-0 Ramona Bachmann
87:e min 4-0 Katrin Schmidt

Byten
46:e min Ut Emma Lennartsson, In Eunice Beckmann
76:e min Ut Jonna Andersson, In Maja Krantz
89:e min Ut Mariann Gajhede, In Venera Rexhi
LFC - Malmö 130528
Foto: Ted Malm

LFC föll mot guldkandidaten

En av Ärets tuffaste bortamatcher. Ja, det var det som vÀntade för Linköpings FC nÀr de begav sig till Malmö pÄ tisdagen för möte med SM-guldkandidaten LdB FC Malmö.

Linköping fick en bra start på matchen och skapade den första målchansen efter tre minuter när Renée Slegers avlossade ett skott som räddades av Malmös målvakt Thora Helgadottir. Mindre än en minut senare skapade Malmö sin första målchans när notoriske målskytten Anja Mittag var framme, men skottet gick utanför Ringshamres målbur.

Efter en positiv inledning från LFC började hemmalaget tag över allt mer av spelet på Malmö IP. Efter 20 minuter kom också ledningsmålet när Ramona Bachmann spelade fram Anja Mittag som satte dit bollen distinkt från nära håll.

Strax därefter blev LFCs uppgift ännu tuffare när förre LFC-spelaren Manon Melis blev frispelad och placerade in 2-0 till hemmalaget. Efter 38 minuter kom nästa mål för hemmalaget när Ramona Bachmann satte dit 3-0 till Malmö. Det var också resultatet som stod på resultattavlan när Sandra Fogelberg blåste av för den första halvleken.

LFC öppnade piggt även i den andra halvleken och skapade ett par chanser ganska omgående. Nyförvärvet Eunice Beckmann blev inbytt och bidrog med energi i det offensiva spelet för LFC. Efter tre minuter spelade Beckmann fram till Jessica Samuelsson som dock missade avslutet.

Den andra halvleken var betydligt jämnare än den första och LFC visade upp att de inte skulle ge sig i första taget. Mycket av det offensiva spelet handlade om Eunice Beckmann som med bra fart och ett bra passningsspel öppnade upp möjligheter för sina lagkamrater.

LFC hade bra målchanser men hade inte riktigt den rätta effektiviteten för att lyckas reducera. Stina Blackstenius utnyttjade sin fart i djupled för att skapa bra målchanser men samtliga chanser slutade med att Thora Helgadottir stod i vägen.

Strax innan den andra halvleken tog slut utökade Malmö sin ledning när Katrin Schmidt avlossade ett skott som letade sig in i det bortre krysset. Malmö vann med 4-0 och för LFCs del handlar det om att ladda inför nästa veckas viktiga match mot Kristianstad.

– Det är en bra erfarenhet för våra unga spelare att få spela en sån här match. Jennie Nordin kommer in och gör en helt okej insats, Lina Ringsharme gör en bra match och Stina Blackstenius är riktigt bra i andra halvlek. Det är bra lärdom trots att vi torskade matchen, säger Martin Sjögren.

2013-08-27 21:15

Skrivet av: Gustaf Pettersson