Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 108 107 25

Mittfältare
10 105 106 19

Forwards
111 114

Ersättare
102 11 16 117
18 20

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   AIK
4  0
(2-0, 2-0)

Varningar, LFC: Maja Krantz
Varningar, AIK:
Publik: 470
Domare: Alicia Westman

MĂ„l 1-0 Aya Noguchi
2-0 Fridolina Rolfö
3-0 Emma Lennartsson
4-0 Fridolina Rolfö

Byten
Ut Charlotte Rohlin, In Tove Almqvist
Ut Emma Lennartsson, In Venera Rexhi
Ut Maja Krantz, In Emma Öjert
LFC - Vittsjö 2013
Foto: Ted Malm

Vinst i hemmapremiÀren

LFC besegrade AIK i hemmapremiÀren med 4-0 dÀr nyförvÀrvet Fridolina Rolfö visade vÀgen med tvÄ mÄl framÄt.

PÄ tisdagskvÀllen var det sÄ dags för Linköpings FC att Äter inta Linköping Arena. LFC, som under fjolÄrssÀsongen inte förlorade en enda match pÄ Linköping Arena, fick en kanonstart mot nykomlingen AIK.

Fem minuter in i den första halvleken fick Aya Noguchi bollen i straffomrÄdet och avlossade ett skott som var otagbart för AIK-mÄlvakten Hilde Gunn Olsen. Det tidiga mÄlet gav LFC medvind och under inledningen av matchen handlade det mesta om LFC.

Efter sexton minuter utökade LFC sin ledning till 2-0 nÀr nyförvÀrvet Fridolina Rolfö vann en duell mot AIK-mÄlvakten och satte sitt första mÄl i tÀvlingssammanhang i LFC-tröjan.

Drygt tio minuter senare var LFC:s lagkapten Charlotte Rohlin tvungen att byta pÄ grund av skada och ersattes av Tove Almqvist som dÀrmed gjorde sin debut i Damallsvenskan.

AIK:s enda riktigt farliga mÄlchans i den första halvleken kom med nio minuter kvar att spela nÀr Sarah Fredriksson trÀffade kryssribban med ett hÄrt skott.

LFC fick en kanonstart Àven i den andra halvleken. TvÄ minuter slog Tove Almqvist ett inlÀgg som stöttes in av Emma Lennartsson.

Linköping hade fortsatt god kontroll pÄ matchen och satte effektivt stopp för AIK nÀr de försökte flytta fram spelet.

HalvvÀgs in i halvleken satte LFC spiken i kistan nÀr Fridolina Rolfö hittade nÀtet för andra gÄngen i matchen med ett vÀlriktat avslut.

Mot slutskedet av matchen var matchbilden tÀmligen avslagen och det skapades inte speciellt mycket frÄn nÄgot av lagen. LFC vann sin hemmapremiÀr med 4-0 och tog dÀrmed sin första seger i Damallsvenskan 2014.

– Vi frĂ„n en bra start i matchen med ett tidigt mĂ„l och det Ă€r klart att det prĂ€glar de första 20 minuterna. Första 20 tycker jag att vi Ă€r vĂ€ldigt, vĂ€ldigt bra och spelar med mycket fart och kommer till bra mĂ„lchanser, sĂ€ger Martin Sjögren.

– Vi fĂ„r ocksĂ„ en bra start i andra halvleken och nĂ€r vi fĂ„r 3-0 kĂ€nns matchen ganska sĂ€ker. Men det finns mer att önska i spelet.

2014-04-22 21:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson