Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 107 108 120

Mittfältare
19 106 111 25

Forwards
114 109

Ersättare
102 105 11 16
117

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   KDFF
1  1
(0-1, 1-0)

Varningar, LFC:
Varningar, KDFF:
Publik: 689
Domare: Sara Persson

Mål
0-1 Johanna Rasmussen
1-1 Fridolina Rolfö
Byten
Ut Charlotte Rohlin, In Tove Almqvist
Ut Aya Noguchi, In Jonna Andersson
LFC-Kristianstad 2014
Foto: Andreas Fröberg

LFC tog en poäng mot Kristianstad

Linköpings FC tog på onsdagskvällen emot Kristianstads DFF på ett soligt Linköping Arena. Matchen slutade på oavgjort, 1-1, efter ett mål av vardera lag i varsin halvlek.

Kristianstad fick en drömstart på matchen. Efter sex minuter tilldömdes gästerna en frispark som förvaltades väl av Johanna Rasmussen. Hon avlossade ett skott som räddades av Katie Fraine, men inte bättre än att den tog i stolpen och sedan via Fraines rygg och in över mållinjen.

Linköpings FC gick framåt och pressade tillbaka gästerna från södra Sverige. Men Kristianstad försvarade sig väl och satte stopp för LFC:s försök till att komma bakom deras backlinje.

Matchbilden i den första halvleken talade för att LFC skulle lyckas kvittera ställningen, men Linköping hade problem i det absolut sista skedet av anfallsfasen.

I den andra halvleken var det så dags för LFC att kvittera ställningen. Redan efter två minuter tog Fridolina Rolfö emot en öppnande passning av Mariann Gajhede och placerade in bollen bakom Hedvig Lindahl.

Linköping fortsatte att styra matchbilden men hade alltjämt svårt att skapa de riktigt farliga chanserna. I takt med att klockan gick allt snabbare tryckte LFC framåt, vilket öppnade upp visa ytor bakåt. Kristianstad gjorde vid ett par tillfällen ett antal försök till kontringar men lyckades inte speciellt bra vid något tillfälle.

Linköping lyckades inte få ta ledningen i matchen och fick se ett oavgjort resultat på matchtavlan när slutsignalen gick. På det stora minuskontot återfinns Charlotte Rohlin som var tvungen att avbryta sin comeback redan i första halvlek.

2014-05-21 22:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson