Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 104 107 117

Mittfältare
106 120 108 110

Forwards
178 109

Ersättare
102 115 112 114
105

Spelade ej/ skadade/sjuka
122
Matchfakta
LFC   KG
2  0
(0-0)

Varningar, LFC: Jessica Landström (67)
Varningar, KG: -
Publik: 1186
Domare: Eva √Ėdlund, Sundsvall

Målskyttar
1-0 Cristiane (51)
2-0 Cristiane (69)
Cristiane har koll på bollen
Foto: Tobias Josefsson

Femte raka segern för LFC

Inför den respektabla publiksiffran 1186 personer lyckades Linköpings FC ta sin femte raka seger i Damallsvenskan 2008. Tvåmålsskytten Cristiane levererade två klassmål och såg därmed till att slutsiffrorna skrevs till 2-0.

Denna onsdagkväll på Folkungavallen såg ut att kunna bli både kall och regnig, men tvärtom kändes det riktigt behagligt och det blev ju inte sämre av Cristianes två klassmål i andra halvleken mot Göteborg.

De första 45 minuterna var däremot ingen höjdare och bjöd på en hel del felpassningar och frustration. Det kändes lite som att lagen tog ut varandra, bäst i hemmalaget LFC så långt var målvakten Hedvig Lindahl som fått göra ett par rejäla ingripanden och agerat med pondus när hon inte alltid fick den hjälp hon borde ha haft.

Efter paus blev det däremot bättre och bättre efter hand, kanske var det en bättre ork som tog ut sin rätt? I halvlekens sjätte minut kommer också ett efterlängtat ledningsmål från Cristianes imponerande vänsterfot. Från en position strax utanför straffområdet klippte hon till på halvvolley och bollen sitter helt otagbart i tidigare LFC-målvakten Jenny Olssons högra kryss. Skottet kan mycket väl vara säsongens hårdaste hittills.

Chanserna fortsatte att komma och så småningom kom även tvåan, även den från Cristiane. Denna gång kom utdelningen efter en hörna där lagkaptenen Caroline Seger tog en höjdduell med målvakten Olsson och bollen gick vidare till Cristiane. Via en cykelspark satte hon sedan bollen i nät från nära håll och avgjorde sin andra raka match i Damallsvenskan.

Tråkigare nyheter är att Caroline Seger strax efter 2-0 tvingades utgå med en skada på högerknät. Hon röntgas nu i kväll på sjukhus och det återstår att se hur illa det är.

- Förhoppningsvis verkar det inte vara någon allvarlig skada, men man vet aldrig innan en undersökning är gjord. Men, jag är optimist, sa förbundskaptenen Thomas Dennerby till Radiosporten efteråt. Han hade sett matchen på Folkungavallen och hade hittat en extra bra insats från en OS-aktuell spelare i LFC.

- Det märktes att det var en toppmatch. Jag tycker att Charlotte Rohlin gjorde en bra match, hon ser speedig ut och är bra i huvudspelet, berömde Dennerby och det innebär rimligen att Lotta stärkte sina chanser att få åka till Kina i sommar.

Full pott efter fem omgångar är en betydligt trevligare inledning på Damallsvenskan än den som vi bjöds på förra säsongen, men ännu är det långt kvar. Vi jobbar vidare och hoppas på fortsatta framgångar, närmast borta mot Djurgården på lördag.

Bilder från matchen


Jessica Landström tog till aningen oväntade metoder.


Caroline Seger kämpade och slet som alltid på mittfältet.


Daniela i färd med att slå ännu en högklassig långboll.


Hedvig Lindahl plockar ner en välslagen frispark.


Landis i ännu en duell om en höjdboll.


Jossan tog till lite oschyssta metoder i den här närkampen.


Landis farligt framme, men skjuter dessvärre över målet.


Man kan vara glad även om man hamnar i underläge.


Landis glidtacklar och knät får sig en obehaglig överraskning.


Hedvig vaket ute och boxar bort bollen.


Matchens kämpe Charlotte Rohlin i närkamp.


Caroline Seger ser på när en dold Cristiane slår in 2-0.


Strax efteråt bärs Seger ut på bår efter en knäskada.


Åter igen Rohlin, den här gången med huvudet.


Ännu en bortboxad boll från Hedvig Lindahl.


Jane Törnqvist flyttades upp som forward, men förgäves.

2008-05-21 20:43

Skrivet av: Tobias Josefsson