Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 108 19 120

Mittfältare
10 106 116 25

Forwards
109 114

Ersättare
102 105 111 11
115 117

Spelade ej/ skadade/sjuka
107 118
Matchfakta
LFC   KIF
0  4
(0-3, 0-1)

Varningar, LFC: Pernille Harder
Varningar, KIF: Maria Synnerdahl, Marie-Eve Na
Publik: 569
Domare: Tess Pettersson

MĂ„l
0-1 Ogonna Chuwudi
0-2 Ogonna Chuwudi
0-3 Marina Pettersson Engström
0-4 Sanna Talonen

Byten
Ut Emma Lennartsson, In Jessica Samuelsson
Ut Pernille Harder, In Renée Slegers
Ut Jonna Andersson, In Venera Rexhi
LFC-KIF/Örebro 2014
Foto: Andreas Fröberg

Första förlusten pÄ Linköping Arena

LFC förlorade pĂ„ mĂ„ndagskvĂ€llen mot KIF/Örebro med 4-0. GĂ€sterna frĂ„n NĂ€rke var betydligt hetare under större delen av matchen och vann matchen rĂ€ttvist. Förlusten var LFC:s första nĂ„gonsin pĂ„ Linköping Arena.

KIF/Örebro öppnade matchen starkt och visade framförallt upp en imponerande instĂ€llning och vilja till varje situation. De vann de flesta nĂ€rkamperna och visade tydligt att de inte skulle lĂ„ta LFC spela sitt spel.

Efter elva minuter tog gĂ€sterna ledningen i matchen. Ogonna Chukwudi utnyttjade ett individuellt misstag i LFC:s straffomrĂ„de och placerade in ledningsmĂ„let för Örebro.

LFC försökte att fĂ„ igĂ„ng sitt spel men hade stora problem i passningsspelet dĂ„ bollen vid ett flertal tillfĂ€llen hamnade bollen hos en Örebro-spelare istĂ€llet för hos en LFC-spelare.

Drygt en kvart efter Örebros ledningsmĂ„l gjorde Ogonna Chukwudi sitt andra mĂ„l i matchen och utökade gĂ€sternas ledning till 2-0, ett hĂ„rt slag mot LFC som försökte jobba sig in i matchen.

PĂ„ tillĂ€ggstid i första halvlek kom nĂ€sta kalldusch för Linköping. Örebros Marina Pettersson Engström skruvade in en frispark frĂ„n snĂ€v vinkel.

Matchbilden var ungefĂ€r densamma i den andra halvleken. Örebro fick matchen dit de ville med mycket kamp och stor del av spelet skedde i luften. LFC skapade visserligen fler mĂ„lchanser men de var fĂ„ och de avslut som avlossades mot mĂ„l rĂ€ddades KIF:s mĂ„lvakt Stephanie LabbĂ©.

LFC gjorde ett antal byten under halvleken för att fÄ igÄng spelet och ge lite extra energi till övriga laget. Dessa byten gav en effekt, men effektiviteten i anfallsspelet var inte tillrÀckligt hög för att resultera i ett mÄl framÄt.

NÀrmast en reducering kom Renée Slegers vars frispark rÀddades av Labbé med en kvalificerad rÀddning.

Med nio minuter kvar av matchen utökade Örebro sin ledning till 4-0 genom Sanna Talonen som utnyttjade Ă€nnu ett misstag av LFC och rullade in sitt tredje mĂ„l för sĂ€songen.

– Det Ă€r en riktigt svag insats kollektivt. Matchen blir precis som Örebro vill ha den med mycket kamp och luftspel och vi matchar inte Örebro i det spelet idag, sĂ€ger LFC:s Martin Sjögren.

2014-06-09 22:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson