Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 3 107 120

Mittfältare
10 12 106 19

Forwards
116 109

Ersättare
102 105 11 114
115 117 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   UIK
2  0
(1-0, 1-0)

Varningar, LFC:
Varningar, UIK:
Publik: 5221
Domare: Annika Andric

Mål
1-0 Pernille Harder
2-0 Fridolina Rolfö

Byten
Ut Stina Blackstenius, In Fridolina Rolfö
Ut Emma Lennartsson, In Jonna Andersson
Ut Kristine Minde, In Jessica Silva
LFC-Umeå 2014
Foto: Andreas Fröberg

Seger inför storpublik

LFC besegrade Umeå med 2-0 inför 5221 åskådare på Linköping Arena. Pernille Harder och Fridolina Rolfö visade vägen med varsitt mål.

På söndagseftermiddagen spelade Linköpings FC mot Umeå IK inför storpublik på Linköping Arena. 5221 personer letade sig Linköping Arena för klassiskermötet i Damallsvenskan.

Linköping fick en bra start på matchen och skapade omgående ett par bra chanser som satte Umeås målvakt Malin Reuterwall under press. Det gav också tidig utdelning då Pernille Harder placerade in hemmalagets första mål redan efter nio minuter, mycket vackert framspelad av nyförvärvet Claudia Neto.

LFC gjorde en bra insats under första halvlek och kontrollade spelet under stora stunder. Umeå stack upp med ett par spelvändningar men lyckades inte skapa något som på riktigt oroade LFC-försvaret och Katie Fraine.

LFC var nära att utöka ledningen ett par gånger om i den första halvleken, främst genom Emma Lennartsson, men avsluten ville inte leta sig över mållinjen.

I den andra halvleken höjde Umeå nivån på sitt spel. I kombination med ett par byten som föll väl ut fick de ordentlig fart på sitt offensiva spel.

Forwardsduon Jenny Hjolman och Lina Hurtig (inbytt i 57:e minuten) skapade stor oreda på Linköpings defensiva planhalva under andra halvlek och kom fram till ett par chanser som borde ha resulterat i något bättre än vad de gjorde.

Men istället för kvittering från gästerna var det Linköping som gjorde nästa mål. Fridolina Rolfö var sist på bollen och noterades därmed för sitt sjätte mål i Damallsvenskan den här säsongen.

LFC vann andra raka matchen den h√§r veckan och knappade in lite p√• √Ėrebro, som emellertid har en match mindre spelad.

2014-08-10 19:20

Skrivet av: Gustaf Pettersson