Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
102

Backar
115 107 3 120

Mittfältare
19 106 12 25

Forwards
114 116

Ersättare
105 109 10
11 117 121

Spelade ej/ skadade/sjuka
108 111 118
101
Matchfakta
LFC   VGIK
4  1
(1-0, 3-1)

Varningar, LFC:
Varningar, VGIK:
Publik: 786
Domare: Pernilla Larsson

Mål
1-0 Kristine Minde
2-0 Kristine Minde
2-1 Elin Nilsen
3-1 Pernille Harder
4-1 Kristine Minde
LFC-AIK 22/4-2014
Foto: Filip Oskarsson

Minde sköt tre poäng till LFC

LFC:s segerrad i Damallsvenskan uppgår nu till fem matcher efter vinsten mot Vittsjö. Stor matchvinnare blev Kristine Minde som stod för tre mål framåt.

LFC ställdes på måndagskvällen mot Vittsjö GIK i den sextonde omgången av Damallsvenskan. Med ett gott självförtroende efter fyra raka vinster i serien klev LFC ut på Linköping Arena och fick en drömstart.

Merparten av publiken hade knappt hunnit sätta sig ner innan Linköping tog ledningen i matchen. Kristine Minde blev framspelad av Fridolina Rolfö och placerade in LFC:s första mål i matchen.

En smakstart för Linköping som sedan fortsatte att skapa bra målchanser mot Vittjös något darriga försvarsspel. LFC kunde mycket väl ha gjort ytterligare tre mål i den första halvleken men ett bra målvaktsspel från gästernas Minna Merilouto satte stopp för hemmalaget under resterande del av den första halvleken.

I den andra fick LFC återigen kanonstart och det var Kristine Minde som var framme igen. Hon satte press på en Vittsjö-försvarare som rensade bollen på Kristine, bara för att se bollen gå över mållinjen.

Där och då hade nog de flesta räknat in en säker hemmaseger för Damallsvenskans formstarkaste lag. Men Vittsjö ville annat och fick en biljett tillbaka i matchen efter 60 minuter när Elin Nilsen reducerade ställningen i matchen.

Efter reduceringsmålet var Vittsjö nära att få till en kvittering ett par gånger om, men Hilde Gunn Olsen i LFC:s målbur svarade för ett par bra räddningar och såg till att LFC var i fortsatt ledning.

Vändningen för Linköping med efter 72 spelade minuter när Pernille Harder sköt LFC till tvåmålsledning från straffpunkten.

Den definitiva spiken i kistan kom med åtta minuter kvar att spela när Kristine Minde gjorde sitt tredje mål för matchen och sitt femte totalt den här säsongen.

Segern f√∂r LFC inneb√§r att man kliver om √Ėrebro i tabellen och skuggar √•terigen G√∂teborg p√• samma po√§ng men med s√§mre m√•lskillnad.

2014-09-08 22:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson