Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 107 3 120

Mittfältare
19 106 12 25

Forwards
114 116

Ersättare
102 105 108 109
10 117

Spelade ej/ skadade/sjuka
111 118
Matchfakta
LFC   EU
0  0
(0-0, 0-0)

Varningar, LFC:
Varningar, EU:
Publik: 1062
Domare: Sara Persson

MĂ„l
Inga mÄl

Byten
Ut Jonna Andersson, In Emma Lennartsson
Ut Fridolina Rolfö, In Stina Blackstenius
Ut Katie Fraine, In Hilde Gunn Olsen
LFC-Eskilstuna
Foto: Filip Oskarsson

MÄllöst pÄ Linköping Arena

LFC lyckades inte ta chansen att ta hÀng pÄ Göteborg i kampen om andraplatsen. Dagens match mot Eskilstuna slutade 0-0, en match som LFC borde ha vunnit.

Linköpings FC hade pĂ„ söndagseftermiddagen en bra chans att ta rygg pĂ„ Göteborg och Örebro i toppstriden. LFC kom till spel med ordinarie lag och fick en bra start pĂ„ matchen.

LFC förde spelet mot ett defensivt inriktad Eskilstuna som inledningsvis inte hade mycket av spelet. Linköping gick framÄt och började sÄ sakteliga skapa mÄlchanser.

Linköpings anfallsduo Fridolina Rolfö och Pernille Harder skapade tillsammans chanser i större delen av samtliga anfall under den första halvleken, men Eskilstunas mÄlvakt Emelie Almesjö stod för ett par bra rÀddningar.

NÀrmast att ge LFC ledningen i matchen var Pernille Harder som trÀffade mÄlramen. Det var sÄledes mÄllöst efter första halvlek.

I den andra halvleken gjorde Eskilstuna mer ansprÄk pÄ spelet och började ta över mer och mer av bollinnehavet. De skapade emellertid fÄ chanser och de chanser som kom till rÀddades upp av försvaret eller mÄlvakten Katie Fraine.

Just Fraine var inblandad i andra halvleks mest omdiskuterade situation. Hon hamnade i en duell mot Eskilstuna Gaelle Enganamouit, en duell som slutade med att bÄda spelarna fick lÀmna planen skadade. In för LFC kom sÄledes andremÄlvakten Hilde Gunn Olsen.

Under andra halvleks slutskede tryckte LFC pÄ för ett ledningsmÄl och det uppstod ett flertal bra möjligheter. Men hemmalaget lyckades inte hela vÀgen och fick se 0-0 lysa pÄ resultattavlan nÀr domaren blÄste för slutsignal.

2014-10-05 20:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson