Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 108 19 25

Mittfältare
10 105 106 111

Forwards
109 114

Ersättare
102 11 117 18
20

Spelade ej/ skadade/sjuka
107 115 116 118
120
Matchfakta
KG   LFC
1  1
(0-1, 1-0)

Varningar, KG: Andrine Hegerberg
Varningar, LFC:
Publik: 783
Domare: Jenny Palmqvist

MĂ„l
0-1 Mariann Gajhede Knudsen (Renée Slegers)
1-1 Sara Lindén (Andrine Hegerberg)

Byten
Ut Fridolina Rolfö, In Tove Almqvist
Ut Aya Noguchi, In Venera Rexhi
LFC-AIK 22/4-2014
Foto: Filip Oskarsson

LFC bÀrgade en poÀng mot Göteborg

Linköpings FC fick med sig en poÀng hem frÄn Göteborg efter en vÀl genomförd insats. Mariann Gajhede blev dagens enda mÄlskytt för LFC.

PÄ söndagseftermiddagen stÀlldes LFC mot Kopparbergs/Göteborg FC i det första toppmötet för Linköping i Damallsvenskan 2014.

Linköping öppnade matchen pÄ ett bra sÀtt och kontrollade spelet under de inledande tio minuterna. Dock lös de riktigt heta mÄlchanserna med sin frÄnvaro under inledningen av matchen.

Hemmalaget kom sedan tillbaka och hade en period om tio minuter dÀr de gick framÄt, tog initiativ och förde spelet. Göteborg hotade mestadels genom sin vÀnsterytter Lieke Martens, som med fart och teknik letade sig framÄt i planen vid ett flertal tillfÀllen.

Efter en halvtimme tog Linköping ledningen i matchen. Renée Slegers slog en hörna frÄn vÀnster som nickades in i mÄl av Mariann Gajhede.

Linköping stod sedan för en bra avslutning pÄ den första halvleken och gick till halvtidspaus med en uddamÄlsledning.

I den andra halvleken öppnade Göteborg mycket starkt och satte direkt frÄn start en hÄrd press pÄ LFC:s defensiva planhalva. Hemmalaget lyckades involvera fler spelare i sitt offensiva spel Àn vad de lyckas med under första halvlek.

Tolv minuter in i den andra halvleken kvitterade Göteborg stÀllningen till 1-1. LFC tappade boll pÄ mittfÀltet varpÄ Göteborg vÀnde spelet. Bollen hamnade till sist hos Sara Lindén som rullade in kvitteringen bakom Katie Fraine i LFC:s mÄlbur.

Göteborg tryckte sedan pÄ framÄt och LFC föll allt lÀngre ner i planen. Det öppnade emellertid upp ytor som LFC anvÀnde till spelvÀndningar dÀr det frÀmst var Stina Blackstenius som hotade.

Just Blackstenius var inblandad i den situation som gav LFC en straff med elva minuter kvar av ordinarie tid. Renée Slegers klev fram till straffpunkten men lyckades inte trÀffa mÄlet.

LFC krigade till sig en poÀng pÄ Valhalla och stÄr dÀrmed pÄ fyra poÀng efter tre spelade matcher.

– Det Ă€r med delade kĂ€nslor som vi Ă„ker hem frĂ„n Göteborg. Sammantaget Ă€r ett oavgjort resultat det mest rĂ€ttvisa, men jag tycker att vi skapar tillrĂ€ckligt med chanser för att vinna matchen, sĂ€ger Anders Jacobsson, assisterande trĂ€nare i LFC.

2014-04-27 20:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson