Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 108 19 25

Mittfältare
11 106 111 105

Forwards
109 114

Ersättare
102 16 117 18
120

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
VGIK   LFC
1  2
(1-1, 0-1)

Varningar, VGIK: Kirsty Yallop,
Varningar, LFC:
Publik: 403
Domare: Tess Pettersson

Mål
0-1 Fridolina Rolfö
1-1 Jane Ross
1-2 Renée Slegers (straffslag)

Byten
Ut Tove Almqvist, In Magdalena Ericsson
Ut Aya Noguchi, In Emilia Larsson
LFC-AIK 22/4-2014
Foto: Filip Oskarsson

Uddamålsvinst mot Vittsjö

Linköpings FC fortsätter att visa på fin form. På söndagen kom andra raka vinsten när Vittsjö besegrades med 1-2 efter mål av Fridolina Rolfö och Renée Slegers.

Linköpings FC fick en drömstart på bortamatchen mot Vittsjö. Matchen hade knappt börjat när Fridolina Rolfö kom i ett friläge och resolut placerade in sitt tredje mål i Damallsvenskan för säsongen.

LFC hade ett antal bra chanser under inledningen av första halvlek och var nära att utöka ledningen vid ett par tillfällen under matchens första tio minuter.

Fjorton minuter in i halvleken kvitterade Vittsjö genom Jane Ross med ett avslut från nära håll, ett läge som uppstod efter en viss förvirring i LFC:s försvarsspel.

På grund av en vattensjuk plan blev matchbilden ganska ensidig. Det var inte mycket till skönspel som de 403 åskådarna fick bevittna. Däremot fick de se en matchbild med väldigt mycket kamp och två lag som turades om att äga initiativet i matchen.

Efter en halvtimme fick Fridolina Rolfö ett bra läge och avlossade ett hårt skott som gick precis utanför målramen.

LFC stod för en första halvlek som knappt nådde upp till betyget godkänt. Desto bättre var prestation i den andra akten.

Linköping fick bättre koll på hemmalagets anfallsspel och lyckades sätta stopp för deras djupledslöpningar bakom backlinjen. Det offensiva spelet bättrades också på och Linköping hade tämligen god kontroll på händelserna.

Efter timmen spelad blev Stina Blackstenius fälld av Sandra Adolfsson varpå domaren Tess Pettersson pekade på straffpunkten.

Renée Slegers klev fram till straffpunkten och satte distinkt målet som åter gav Linköping ledningen i matchen.

Vittsjö försökte sedan pressa framåt för att försöka åstadkomma en kvittering i matchen, men LFC lyckades hålla undan för fler baklängesmål. Det blev tillslut tre poäng efter en insats som grundade sig i ett otroligt hårt jobb i 90 minuter.

2014-05-11 18:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson