Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 108 120 25

Mittfältare
11 106 105 19

Forwards
109 114

Ersättare
102 111 16 117
18

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
EU   LFC
1  1
(0-0, 1-1)

Varningar, EU:
Varningar, LFC: Jennie Nordin
Publik: 1637
Domare: Pernilla Larsson

Mål
1-0 Vaila Barsley
1-1 Venera Rexhi

Byten
Ut Tove Almqvist, In Venera Rexhi
Ut Aya Noguchi, In Renée Slegers
LFC-AIK 22/4-2014
Foto: Filip Oskarsson

Rexhis första mål fixade poäng

Linköpings FC spelade på söndagseftermiddagen oavgjort med Eskilstuna United. Hemmalaget tog ledningen halvvägs in i den andra halvleken men LFC lyckades få till en kvittering genom inbytte Venera Rexhi. Målet, som var Veneras första i Damallsvenskan, räddade poäng till Linköpings FC.

Det var en jämn matchbild inledningsvis där Linköping hade lite mer bollinnehav än hemmalaget. Det var emellertid tämligen händelsefattigt och det skapades inte speciellt mycket målchanser överhuvudtaget.

Hemmalaget växte in i matchen och började hota allt mer i sitt djupledsspel genom snabbe forwarden Gaelle Enganamouit. Hon satte LFC:s mittbackar under press och mycket av Eskilstunas anfallsspel handlade just om Enganamouit.

Den första halvleken blev mållös och det var ett resultat som reflekterade bra mot matchbilden som rådde under de första 45 minuterna.

Den andra halvleken var bara fyra minuter gammal när Eskilstuna kom nära ett ledningsmål i matchen då yttermittfältaren Sofie Persson träffade ribban på LFC:s målbur.

Hemmalaget hade kommandot och Linköping hade till synes stora problem med att få till sitt anfallsspel mot ett kompakt försvarande hemmalag. De försök som LFC väl gjorde slutade allt som oftast med att bollen gick ut till hörna eller att hemmalagets målvakt Emelie Lundberg plockade ner bollen.

När klockan stod på 70 minuter tog Eskilstuna ledningen i matchen. Sara Thunebro slog en välriktad hörna som nickades in i mål av lagkaptenen Vaila Barsley.

Tio minuter senare lyckades LFC kvittera matchen när inhopparen Venera Rexhi hittade nätet och gjorde sitt första damallsvenska mål i karriären.

Mot slutet av matchen var Eskilstuna nära att återta ledningen men ett par vassa räddningar från Katie Fraine räddade Linköping som därmed fick med sig en poäng från matchen.

‚Äď Vi √§r oerh√∂rt besvikna √∂ver v√•r prestation idag. Vi √§r dock n√∂jda med att vi fick med oss po√§ng fr√•n den h√§r matchen med bakgrund av den prestation vi genomf√∂rde, s√§ger LFC:s Anders Jacobsson.

2014-05-25 21:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson