Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 108 120 115

Mittfältare
19 106 116 25

Forwards
114 109

Ersättare
102 105 10 11
117

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
KIF   LFC
2  0
(2-0, 0-0)

Varningar, KIF:
Varningar, LFC:
Publik: 507
Domare: Annika Andric

MĂ„l
1-0 Sarah Michael
2-0 Sanna Talonen

Byten
Ut Jennie Nordin, In Emma Lennartsson
Ut Stina Blackstenius, In Aya Noguchi

LFC-KIF/Örebro 2014
Foto: Andreas Fröberg

Tung förlust i sista matchen innan uppehÄllet

LFC gĂ„r till sommaruppehĂ„llet med en bruten vinstsvit. TvĂ„mĂ„lsförlusten mot Örebro innebĂ€r att LFC placerar sig pĂ„ fjĂ€rdeplats i serien inför höstens avslutande omgĂ„ngar.

PĂ„ onsdagskvĂ€llen spelade Linköpings FC sin sista match innan det mĂ„nadslĂ„nga uppehĂ„llet tog vid. För motstĂ„ndet stod tabelltvĂ„an KIF/Örebro, som sĂ„ sent som en mĂ„nad sen besegrade LFC med 4-0 pĂ„ Linköping Arena.

Matchinledningen var jĂ€mn mellan de bĂ„da lagen, men det var Örebro som skapade chanser. Efter sju minuter avslutade Irena Martinkova, men avslutet frĂ„n Örebros tjeckiska mittfĂ€ltare gick utanför.

Fem minuter senare tog Örebro ledningen i matchen. Efter en kommunikationsmiss mellan Magdalena Ericsson och Katie Fraine fick Sarah Michael öppet mĂ„l och placerade in sitt sjĂ€tte mĂ„l för sĂ€songen.

DÀrefter var det LFC som skapade mÄlchanser, nÀrmast att kvittera stÀllningen var ytterbacken Jessica Samuelsson som sköt ett skott som tog i ribban och sedan gick utanför.

Med tio minuter kvar blev LFC:s uppförsbacke Ànnu brantare. Sanna Talonen fick bollen till bjuds av LFC-spelare och sköt ett skott som Katie Fraine inte lyckades rÀdda.

I slutet av den första halvleken drabbades LFC dessutom av en skada pÄ Jennie Nordin som inte kunde slutföra matchen.

I den andra halvleken lyckades LFC prestera bĂ€ttre men hade problem med att skapa nĂ„got framĂ„t, mycket pĂ„ grund av att Örebro spelade ett vĂ€ldigt kompakt försvarsspel.

För att förÀndra matchbilden gjorde LFC ett par byten, vilka gav resultat. Den sista kvarten av matchen var stundtals vÀldigt bra frÄn Linköping som under den perioden skapade flera bra chanser.

Fridolina Rolfö nickade precis utanför och Magdalena Ericsson trĂ€ffade ribban. NĂ€rmare Ă€n sĂ„ kom aldrig Linköping i sin jakt pĂ„ reducering. Örebro vann och LFC gĂ„r dĂ€rmed till sommaruppehĂ„llet med en bruten vinstsvit.

– Tung förlust. Vi mötte ett Örebro som gjorde det svĂ„rt för oss och hade bra utdelning pĂ„ de anfall de skapade, sĂ€ger Anders Jacobsson.

2014-07-09 22:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson