Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
102

Backar
121 108 120 25

Mittfältare
11 106 111 105

Forwards
114 19

Ersättare
101 109 16 117
18

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
SIR   LFC
0  3
(0-2, 0-1)

Varningar, SIR:
Varningar, LFC: Jennie Nordin
Publik: 153
Domare: Annika Andric

Mål
0-1 Kristine Minde
0-2 Kristine Minde
0-3 Fridolina Rolfö

Byten
Ut Tove Almqvist, In Venera Rexhi
Ut Renée Slegers, In Stina Blackstenius
Ut Jonna Andersson, In Emilia Larsson
LFC-AIK 22/4-2014
Foto: Filip Oskarsson

Seger i Svenska Cupen

Linköpings FC besegrade Sirius på onsdagskvällen med 3-0. Vinsten innebär att LFC är vidare i Svenska Cupen och ställs mot vinnaren mellan Umeå och Tyresö i semifinalen.

På onsdagen ställdes Linköpings FC mot Sirius i kvartsfinal i Svenska Cupen. LFC kom till start med en namnkunnig elva och var inför matchen tydliga med att man tog matchen på största allvar.

LFC hade mest bollinnehav under stora delar av den första halvleken men hade problem med att ta sig igenom Sirius kompakta försvarsspel. När det väl blev farligt var det oftast Kristine Minde och Fridolina Rolfö som var inblandade, något som sedermera gav resultat.

Efter 24 minuter tog så LFC ledningen. Fridolina Rolfö satte bollen på djupet till Kristine Minde som stack fram foten och styrde in bollen bakom en utrusande målvakt i hemmalaget.

LFC var ytterst nära att utöka ledningen till 2-0 efter 37 minuter när Tove Almqvist avlossade ett skott som tog i underkanten av ribban.

Med ett par minuter kvar att spela av den första halvleken kom så LFC:s andra mål i matchen. Återigen spelade Rolfö fram till Minde som styrde in bollen, ett mål som påminde mycket om matchens första.

Linköping var det bättre laget i den första halvleken, en matchbild som fortsatte i den andra akten.

LFC gjorde sina samtliga tre byten i den andra halvleken då Venera Rexhi, Stina Blackstenius samt Emilia Larsson klev in på Studenternas gräsmatta och fick speltid.

Sirius krigade på i den andra halvleken men lyckades inte skapa mer än ett par skott som räddades av Lina Ringshamre.

Mot slutet av halvleken satte LFC spiken i kistan när Fridolina Rolfö rullade in en retur efter ett stolpskott från Blackstenius.

LFC är därmed vidare i Svenska Cupen och kommer att möta vinnaren mellan Tyresö och Umeå i semifinal.

– Vi åkte till den här matchen med en ambition att vinna. Det lyckades vi med men ska man se det rent prestationsmässigt var det ingen höjdare från vår sida. Vi vet att vi kan mycket bättre men det är glädjande att se att vi lyckas vinna matchen ändå. Jag vill samtidigt ge beröm till Sirius som kämpar och har en ambition att spela fotboll under hela matchen, säger Martin Sjögren.

För höjdpunkter från matchen, gå in på följande länk: http://www.24corren.se/?clip=6969024

2014-05-14 22:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson