Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 108 120 115

Mittfältare
19 106 116 25

Forwards
109 114

Ersättare
102 105 10 11
117 18

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   UIK
2  0
(1-0, 1-0)

Varningar, LFC:
Varningar, UIK:
Publik: 387
Domare: Pernilla Larsson

Mål
1-0 Stina Blackstenius
2-0 Pernille Harder
Byten
Ut Fridolina Rolfö, In Emma Lennartsson
Ut Stina Blackstenius, In Aya Noguchi
 LFC-UIK 2014
Foto: Andreas Fröberg

LFC är klara för final i Svenska Cupen

Det blev vinst för LFC i semifinalen i Svenska Cupen. Umeå IK besegrades med 2-0 inför 387 åskådare på Linköping Arena. Nu väntar final i början av augusti.

På onsdagskvällen spelade Linköpings FC semifinal i Svenska Cupen mot Umeå IK vilka man mötte i serien nio dagar tidigare och vann mot med 3-1.

Det var en ganska jämn inledning på matchen utan några egentliga målchanser från något av lagen. LFC hade visserligen bollen något mer än gästerna som i sin tur visade upp ett bra försvarsspel.

Sjutton minuter in i matchen spräckte LFC gästernas nolla. Stina Blackstenius klev in i straffområdet och satte bollen i det bortre hörnet med ett distinkt avslut. Målet från Stina gav energi till hemmalaget som styrde det mesta i spelet under de efterföljande minuterna.

Efter en halvtimme hade Umeå en bra period i matchen och skapade några halvchanser som dock inte resulterade i något. I slutskedet av första halvlek skapade Umeå en bra kvitteringschans men lyckades inte förvalta den.

I den andra halvleken försökte Umeå trycka framåt för att på så sätt närma sig en kvittering. Det medförde också att det öppnades upp större ytor på deras defensiva planhalva vilket skapade ytor för LFC.

19 minuter in i halvleken utökade så Linköping sin ledning till 2-0. Stina Blackstenius blev fälld i straffområdet varpå domaren Pernilla Larsson valde att döma straff. Pernille Harder klev fram och sköt Linköpings andra mål i matchen.

Umeå pressade på ännu mer framåt men hade förtvivlat svårt att skapa några riktigt heta målchanser. LFC spelade stabilt i försvarsspelet och satte stopp för gästernas anfallsduo Hurtig & Hjolman.

LFC höll gästerna på behörigt avstånd under stora delar av halvleken och när Pernilla Larsson blåste av matchen konstaterades en 2-0 vinst för LFC och avancemang till final i Svenska Cupen mot Kristianstad.

Finalmatchen spelas den 7:e augusti på Linköping Arena.

2014-07-02 22:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson